Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Trend: uitgestelde bezorging nieuwe meubels

Volgens woonwinkel Zitmaxx heeft de opleving van de huizenmarkt een opvallend effect; mensen vragen om een uitgestelde bezorging van nieuwe meubelen omdat ze nog moeten wachten voor ze in hun nieuwe woning kunnen trekken.

Consumenten klagen vaak over de lange levertijd van hun bestelde meubels, maar met de aangetrokken huizenmarkt lijkt dat niet meer op te gaan. Het tegenovergestelde gebeurt zelfs, ze vragen soms of de winkelier nog even wil wachten met het afleveren van de goederen. Reden: het huis is nog niet opgeleverd, de verbouwing loopt wat uit of er zijn soortgelijke redenen om nog even geen nieuwe meubels te ontvangen. ‘We hebben een loods moeten huren om de bestelde meubels tijdelijk op te slaan. Voor een maand doen we dat gratis voor onze klanten, wordt het langer dan moeten ze betalen’, aldus een medewerker van Zitmaxx.

Tijdelijke opslag
In een persbericht laat Zitmaxx weten dat de standaard bezorgdatum soms wel twee of drie maanden wordt opgeschoven. ‘Consumenten voorkomen op deze manier dat zij tijdelijk opslag moeten regelen voor hun nieuwe inboedel én dat zij hun droommeubel mislopen, het laatste ingegeven doordat woonwinkels steeds vaker kiezen voor een snel doorlopend wisselend assortiment om hun bezoekers te blijven verrassen’, zo laat Zitmaxx weten.

Massief hout
In hetzelfde bericht (gebaseerd op eigen onderzoek) stelt de woonwinkel dat houten meubels en vooral grote, zware tafels populair zijn. Een medewerker van Zitmaxx beaamt dat. ‘Mensen willen geen kast van MDF, maar van massief hout. Tafels kunnen niet zwaar of massief genoeg zijn en dan liefst voorzien met knoesten en andere gaten. Vroeger werden die opgevuld, maar dat hoeft niet meer.’ (Zie bijgaande grafieken van Zitmaxx)


Hoge woningvraag
Zitmaxx zit in Ter Aar, een dorpje vlakbij Alphen aan den Rijn, en in het westen is de woningvraag hoog. Bovendien adverteert het bedrijf landelijk wat wellicht zorgt voor extra aanwas van verhuizende klanten. Of de situatie bij Zitmaxx model staat voor meer woonwinkels is niet duidelijk. Bert-Jan van der Stelt, branchemanager Wonen bij INretail zegt zich te kunnen voorstellen dat uitgestelde levering voorkomt in regio's met veel nieuwbouw. 'Maar ik zie het bij onze leden niet als een herkenbare situatie.'

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten