Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Trends IMM in één beeld

De afgelopen week gehouden meubelbeurs IMM gaf een aardig beeld van stijlen, kleuren, materialen en vormen die het woonmodebeeld (gaan) bepalen. Met een enkel beeld kun je veel vertellen.
 


Retro en vintage blijven een inspiratiebron voor meubelfabrikanten, zo bleek tijdens de afgelopen week gehouden IMM in Keulen. Modellen uit de jaren vijftig en zestig worden van de plank gehaald, soms iets aangepast (mensen zijn nu gemiddeld langer), voorzien van een kleur die past in het huidige woonmodebeeld en je hebt een goed product voor wat 'de markt' nu vraagt.

Deze foto, gemaakt op de stand van het Duitse cultmerk Bretz (bekend van extravagante modellen) geeft dat in een beeld aan. De Johann 125 is een model uit 1957, uitgevoerd in notenhout en gestoffeerd in groen, koper en turquoise. De naam is een verwijzing naar Johann Bretz, grondlegger en oprichter van het bedrijf en het getal verwijst naar 125 jaar Deutsche Manufaktur want Bretz werd opgericht in 1895. De Johann 125 wordt geproduceerd in een oplage van 100 stuks.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten