Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tripp Trapp 10 miljoen keer verkocht

De kinderstoel Tripp Trapp is een bestseller. Tien miljoen stuks werden er verkocht van de meegroeistoel, een ontwerp uit 1972. Er verschijnt nu een speciale editie in een oplage van 2000 stuks.

De Tripp Trapp is geniaal in zijn eenvoud; vanaf het moment dat een kind zelfstandig kan zitten tot vele jaren daarna groeit de stoel mee met het kind doordat zit- en voetgedeelte verstelbaar zijn. Zo zakt de ‘voetenplank’ met de jaren steeds iets verder naar beneden. Dat gebeurt met een inbussleutel. Komt er na jaren weer een kind bij, dan is de stoel in no time weer gereed voor de jongste spruit.

Uit frustratie ontworpen
De Tripp Trapp is een ontwerp van de Noor Peter Opsvik die in 1972 een oplossing zocht voor zijn zoontje Tor die uit zijn eerste kinderstoel was gegroeid. Hij kon geen geschikte opvolg-stoel vinden en besloot er zelf een te ontwikkelen. De eerste paar jaar was de stoel geen succes, dat kwam pas na een paar jaar. In 2006 stond de verkoop op 6 miljoen exemplaren, tien jaar later wordt de tienmiljoenste geproduceerd. De stoel is gemaakt van beukenhout en wordt door fabrikant Stokke verkocht in tachtig landen. De Tripp Trapp wordt massaal gekopieerd, in talloze varianten.

Speciale editie
Ter gelegenheid van deze mijlpaal verschijnt een speciale uitvoering van 2000 stuks in matte lak  waarbij de twee metalen ‘dwarsbalken’ zijn uitgevoerd in staal of rosé goud. Ook is er een speciaal kussen verkrijgbaar met een totale oplage van 4000 stuks. Het kussen geeft wat vulling en is bedoeld voor de allerkleinsten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten