Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tuinbeurs Spoga bereidt zich voor op coronaproof evenement

De tuinbeurs Spoga is begin september de eerste grote beurs die wordt gehouden nadat vele beurzen afgelopen maanden werden uitgesteld of afgelast.
 

 

De Spoga-Gafa (6 t/m 8 september) in Keulen is in Europa misschien wel de eerste grote internationale post-corona beurs en daarmee de lakmoesproef voor andere beurzen: hoe gaat zoiets als je allerlei voorzorgsmaatregelen moet nemen om duizenden mensen op een relatief beperkt oppervlak verantwoord te kunnen ontvangen. Volgens de Koelnmesse is er alles aan gedaan om een grote coronaproof beurs te kunnen houden, zo blijkt uit een vandaag verschenen statement van de beursorganisatie.

Duitsland en corona
Wat in positieve zin meespeelt, is dat de verspreiding van het coronavirus in Duitsland relatief beperkt is gebleven, het mede daarom nu redelijk goed onder controle is en dat vakbeurzen en congressen in Duitsland mogelijk zijn. De beurs gaat ook door omdat driekwart van de bezoekers uit Europa komt en de reisbeperkingen binnen Europa steeds losser worden. Voor bezoekers van overzee ligt dat anders, net als voor exposanten. Daarom zijn er een drietal hallen minder en worden de 'overblijvende' exposanten verdeeld over de andere, wel gevulde, dertien hallen. Vorig jaar kwamen er 40.000 bezoekers naar de beurs, naar verwachting zal dat dit keer zeker minder zijn.

Spelregels voor beursgangers
Om alles goed te laten verlopen, zijn al vast wel wat regels vastgesteld. Anderhalve meter afstand is overal de norm, gebruik van een mondkapje is verplicht, er komen aparte ingangen voor exposanten, iedereen moet zich van tevoren registreren, garderobes zijn kosteloos om wachttijden te voorkomen, tascontrole is 'conctactloos' en de catering wordt aangepast aan de nieuwe hygiënevoorschriften. Het specifiek Spoga-culinaire element (barbecueën) zal wat geringer van omvang zijn.

Hotels en restaurants
Koelnmesse heeft geen invloed op de situatie buiten het beursterrein, maar zij laat weten dat hotels en restaurants 'zich goed voorbereiden op de komende maanden' Datzelfde geldt ook voor de luchthaven en de spoorwegen. Over taxi's en openbaar vervoer laat de beurs zich niet uit.

Meer informatie: www.spogagafa.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten