Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tuinbeurs Spoga profiteert van mooie zomer

De mooie zomer van dit jaar werkte door in de stemming op de Spoga. Het aantal bezoekers van de beurs in Keulen,steeg en de handel is vol goede moed voor het komende jaar. Want 'groen' spreekt de consument aan.



De gisteren afgesloten Spoga trok volgens de organisatie ruim 40.000 bezoekers wat vooral te danken is aan meer internationaal (=niet-Duits) bezoek. Dit voorjaar begon niet zo best voor de tuinbranche, maar met de lange en hete zomer nog vers in het hoofd kijkt de handel al weer naar het komende jaar. De beurs liet zien dat de tuin bijna net zo 'gestoffeerd' wordt als binnenshuis. Banken in een stijl en met een afwerking die binnen niet zou misstaan, uitschuif- en uitklaptafels, kleine bijzettafeltjes, poefjes, verlichting, verwarming en niet te vergeten luxueuze keukens kunnen de tuin een zodanig karakter geven dat je het verschil met binnenskamers nauwelijks ziet.



Buitenkeuken XXL
Het arsenaal aan barbecues en buitenkeukens dijt verder uit en eten wordt bereid met een smartphone in de hand die de temperatuur voor je controleert. Want buiten eten, drinken en leven moet vooral gemak en comfort geven, zo willen de standhouders van allerlei apparatuur laten zien. Naast de extreem grote buitenkeukens en barbecues in XXL formaat zijn er ook versies die juist klein en compact zijn want stedelijke bewoners met een balkon of dakterras worden gezien als een groeimarkt.



App als groene adviseur
De hang naar 'groen' wordt op de beurs breed uitgemeten. Compacte en soms vrolijk gekleurde plantenkasjes, minikasjes en potten met instant groen voor gebruik binnenshuis en vooral hangend groen zijn alom aanwezig. Ook hier moet het allemaal makkelijk gaan dus is er instant bemesting en handige ingebouwde verlichting die de plantjes probleemloos laten groeien. Gaat het toch mis met het groene leven dan geven handige apps praktische informatie met diagnose en advies voor gezondmaking.

Geïntegreerde regenton
Maar de Spoga is vooral een beurs die zich richt op het groene leven buiten. Dus zijn er robotgrasmaaiers en is er veel gereedschap dat voorzien is van een accu want het moet allemaal niet teveel moeite kosten. Dus ook instant bodemverbeteraars en chemisch spul om de plantjes heerlijk te laten groeien en bloeien. Ook leuk (en zeker handig): een regenton die een integraal onderdeel is van de afvoer met een gieter die in de afvoer kan worden opgeborgen en dus direct gepakt kan worden. Met het kraantje onderin kun je dan meteen water tappen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten