Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tuinmeubelbeurs Spoga kijkt vol goede moed naar 2014

Veel kleur, de come back van teak in combinatie met staal en nog meer luxe in de tuin zijn de te verwachten trends voor 2014, zo blijkt uit de eergisteren afgesloten groene beurs Spoga.

Als het volgend voorjaar net zo mooi weer wordt als tijdens de afgelopen beursdagen dan kan de tuinbranche zich in de handen wrijven. Want tijdens de beurs (8 t/m 10 september) was het schitterend weer, in tegenstelling tot dit voorjaar dat koud en nat was. Daardoor was 2013 een buitengewoon slecht jaar voor de tuinbranche. Dat was niet te merken op de beurs want voor 2014 wordt het weer lekker luxe buitenleven, als je afgaat op het aanbod en de trends. Teak komt weer terug, maar dan in combinatie met metaal en/of een ander materiaal. Nog steeds worden veel tuinmeubelen voorzien van vlechtwerk, maar de groei is er echt uit. Naast hout en vlechtwerk zie je ook meer bamboe en tafels van ‘beton’. Veel meubelen zijn fraai afgewerkt.

Multicolor strepen
Alleen een paar tuinmeubelen is wel wat mager, maar de tuin kan aangekleed worden als ware het een huisinrichting. Verlichting (vaak met zonnecellen), verwarming, veel kussens, vazen en natuurlijk de barbecue zijn daarbij noodzakelijke elementen. Naast functioneel zijn veel van deze producten decoratief en vooral bij de kussens viert kleur hoogtij waarbij multicolor strepen het goed doen. Niet iedereen heeft een tuin en er zijn handige klapstoeltjes en tafels, kekke bloempotten en compacte barbecues voor degenen die het bijvoorbeeld met alleen een balkon moeten stellen.

Meer bezoekers
Koelnmesse stelt in ene afsluitend persbericht over de beurs dat de Spoga haar ‘rol als internationale tuinbeurs bevestigd heeft’. Hoewel het aantal exposanten behoorlijk terugliep, steeg het aantal bezoekers lichtjes tot 36.800. Opvallend is dat 82% van de exposanten niet-Duits is, een extreem hoog percentage. Het aantal buitenlandse bezoekers bedroeg 58%.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten