Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

(Tuin)meubelbeurs Spoga verweeft tuin en huis

De 'groene' beurs Spoga richt zich ook in figuurlijke zin op vergroening en schenkt speciale aandacht aan de verwevenheid van meubelen die soms zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt.
 


De Spoga vindt plaats van 19 tot en met 21 juni in Keulen en wordt voor het eerst vóór de zomervakantie gehouden en niet net daarna, zoals gebruikelijk. De laatste editie van de tuin/meubelbeurs was begin september 2019. Vanwege de uitbraak en grootschalige verspreiding van het coronavirus werd de editie van september 2020 geannuleerd en werd besloten om per 2021 de beurs een paar maanden naar voren te halen omdat dat beter zou passen voor 'de markt'. Maar mei 2021 bleek vanwege corona niet mogelijk en ook de verschuiving naar augustus bood geen soelaas. Het werd uiteindelijk dus juni 2022.

 


Ode aan het buitenleven
In grote lijnen is het beursconcept hetzelfde: veel hallen met tuinmeubelen met daarnaast allerlei producten voor de tuin en het buitenleven zoals barbecues, gereedschappen en licht machines, buitenverlichting en potserie. Dit jaar wordt het segment 'decoratie' verder uitgebreid waarbij je moet denken aan textiel, speelgoed, decoratie en cadeautjes. Daarnaast is er aandacht voor trends en worden er voorbeelden gegeven hoe winkeliers de te verkopen producten in hun zaak aantrekkelijk kunnen presenteren. Tijdens de beurs zijn er iedere dag lezingen en interviews en rondleidingen met een gids.

Gardening lifestyle
'Gardening lifestyle' en 'green living'' zijn de de labels die de organisatie aan de beurs hangt en het leidende thema is getiteld 'Sustainable Gardens.' Dit slaat niet op de tuin an sich maar op de 'groene industrie' die producten levert aan de tuinbranche; hoe worden die producten gemaakt en hoe duurzaam is die industrie?

 

 

Huis en tuin
Als extraatje wordt in hal 4.2 de tentoonstelling Home meets Spoga gepresenteerd. Hier wordt gepoogd het idee outdoor meets indoor vorm te geven. Bezoekers kunnen hier onder meer meubelen vinden die zowel in het interieur kunnen worden gebruikt als in de tuin, de fysieke uitwerking van de in Nederland gebruikte slogan 'binnen gaat naar buiten.' De beursorganisatie voegt dit onderdeel toe als prelude en als promotie van de in januari 2023 te houden IMM, de meubelbeurs die ook vanwege corona tweemaal moest worden geschrapt en waarvan de laatste editie alweer dateert van januari 2019.

Meer informatie: www.spogagafa.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten