Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tuintrends voor 2021

De tuin wordt een duurzame oase, de tuin en de tuinbranche wordt 'groener' en er komen meer apparaten waarmee ouderen prettig in de tuin kunnen werken. Dit zijn de tuintrends voor komend jaar, te zien op de beurs Spoga in september.
 


Hoewel de zomer nog moet beginnen denken fabrikanten in de tuinbranche al aan volgend jaar. Nieuwe en verbeterde producten, speciale shows en trends zullen te zien zijn tijdens de tuinbeurs Spoga-Gafa, te houden van 6 tot en met 8 augustus in Keulen. Een groot deel van de beurs wordt in beslag genomen door tuinmeubelen, maar ook tuingereedschappen, machines, verlichting, barbecues, buitenkeukens en aanverwante producten voor de tuin zullen op de beurs te zien zijn.

Duurzame tuin
Als centraal thema is dit jaar gekozen voor de 'duurzame tuin' en volgens de organisatie zijn er een aantal trends op de beurs te onderscheiden. De tuin is een toevluchtsoord waar je je kunt terugtrekken en waar je tot rust kan komen. Speciale meubelen en bijpassende producten als verlichting, kleden en barbecues verhogen dat effect. Deze barbecues en buitenkeukens worden veelzijdiger (je kunt er meer grillen, bakken, braden, koken, roosteren en roken), ze worden modulair en de hybride exemplaren doen hun intrede; naast houtskool is het apparaat ook verkrijgbaar in uitvoering met gas of elektra. Ook is zwart staal niet meer allesoverheersend; ook teak, textiel en terrazzo worden gebruikt.
 


Modulair meubilair
Meubels zijn modulair en daardoor makkelijk aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Samen met een enorme keus aan kussens kun je zo de meubels 'personaliseren'. Producten worden duurzamer; ze gaan lang(er) mee en er wordt soms gebruikt gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast speelt duurzaamheid ook meer en meer een rol bij de productie en het transport.

Diervriendelijk tuinieren
Ook 'natuurlijk tuinieren' is volgens de beursorganisatie een trend. Bloemen en planten zijn aantrekkelijk voor dieren en speciaal voor bijen, in plaats van versteende tuinen komen er tuinen met weelderig groen, biologische (in plaats van chemische) hulpmiddelen voor de groei en barbecues zijn vrij van giftige stoffen er zijn zelfs barbecues gemaakt van bamboe en lavasteen.

Aandacht voor 70-plussers
Producten voor kleinbehuisden met alleen en balkon zijn er al maar de keus hierin wordt groter. Omdat ouderen graag tuinieren en het aantal ouderen toeneemt komen er lichtgewicht producten op de markt en apparaten die eenvoudig zijn te bedienen. Ook wordt voor deze doelgroep extra gekeken naar de ergonomie van gereedschappen en apparaten.

NB: de Spoga is een van de eerste grote vakbeurzen die na de zomer wordt gehouden. In Nordrhein-Westfalen is het sinds kort mogelijk om binnenkort vakbeurzen te houden en voor de Spoga lijkt er met de datum in september dus geen probleem te zijn in verband met het coronavirus.Toch houdt de beursorganisatie een slag om de arm; het is nog altijd mogelijk dat de beurs niet kan doorgaan.

Zie ook: www.spogagafa.com

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten