Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

TV in slaapkamer slecht voor seksleven

67% van de Nederlandse vrouwen vindt een tv op de slaapkamer slecht voor hun seksleven. Mannen denken daar anders over; 52% vindt een tv op de slaapkamer juist goed daarvoor. Dit blijkt uit cijfers van webwinkel Coolblue die onderzoek liet uitvoeren naar tv-gebruik. 

Meer dan de helft van de Nederlanders (52%) heeft een tv in de slaapkamer staan. Maar een behoorlijke meerderheid van de vrouwen geeft aan dat een tv in de slaapkamer slecht is voor hun seksleven. Ruim de helft van de mannen denkt daar heel anders over en 61% van de mannen vindt een tv op de slaapkamer ook goed voor hun relatie. Vrouwen zijn het hier niet mee eens, 54% van de vrouwen ziet geen voordelen van een tv in de slaapkamer voor hun relatie. Mannen en vrouwen liggen wel op een lijn over het feit dat géén tv in de buurt van het bed beter is voor de nachtrust

Formaat doet er toe
Bij hun zoektocht naar een nieuwe tv - voor welke kamer in huis dan ook -  laten zowel mannen als vrouwen de prijs het zwaarst meewegen, direct gevolgd door het formaat. Dus: size matters. Mannen én vrouwen hebben een voorkeur voor grote tv’s van 33 tot 45 inch (82 tot 114 cm). Het gekozen merk of extra functies zijn van minder belang. De strijd tussen een LED, LCD op Plasma tv loopt nog steeds, maar van de consumenten die recent een tv hebben aangeschaft, koos 65% voor een LED tv, zo blijkt uit het onderzoek.

Gering gebruik internet
Volgens het onderzoek wordt internet op tv nog nauwelijks gebruikt in Nederlandse huiskamers. Slechts 10% maakt hier gebruik van, terwijl ruim een kwart (27%) van de consumenten dit wel een belangrijke eis vindt bij aanschaf van een nieuwe tv. Van alle extra functies die een nieuwe tv bezit wordt teletekst nog het meest gebruikt, vooral door mannen (70%). Vrouwen blijven met 58% wat achter. Sowieso zijn mannen beter in het gebruik van extra functies dan vrouwen. Teletekst wordt gevolgd door Uitzending Gemist. Bijna een kwart van de Nederlanders maakt gebruik van deze functie.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten