Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Twaalftal designmerken houdt gezamenlijke show

Een twaalftal fabrikanten uit het hogere segment presenteren zich medio juni op een gezamenlijke Summer Show in Utrecht. De show richt zich primair op retailers.

Meubelfabrikanten Label, Gelderland, Pode, Metaform, Castelijn, Molinari, Pilat & Pilat  en Spectral, stoffenfabrikanten Gabriel en De Ploeg, tapijtfabrikant Desso en Ferro Light als lichtfabrikant houden op 15 en 16 juni een gezamenlijk event onder de naam Summer Show. De bijeenkomst positioneert zich qua grootte tussen een beurs en een huisshow en richt zich op de dealers van de deelnemers. Volgens Marieke van den Berg, namens Label een van de initiatiefnemers van de show, was er zowel bij de deelnemers als bij klanten een behoefte aan een bepaald platform. Een huisshow is beperkt en versterkt de versnippering, de Toonkamer in Utrecht is weggevallen en beurscentrum De Woonindustrie wordt niet gezien als de juiste plek om designmeubelen te presenteren, zo meldt Van den Berg.

Doelgroep: dealers
Weliswaar is kort tevoren (3, 4 en 5 juni) in Zaandam de beurs Design District waar verschillende deelnemers staan die ook in Utrecht van de partij zijn, maar Design District richt zich meer op architecten en andere professionals die zich richten op de projectmarkt. ‘Wij vinden onze relatie met de dealers super belangrijk en daar is het event op gestoeld. Architecten en stylistes sluiten wij niet uit, maar het is vakinhoudelijk gericht en primair voor retailers’, aldus Van den Berg.
Zij betreurt het dat Hollandsch Fabrikaat (een qua grootte en doelstelling zelfde evenement voor het hogere middensegment in Assen) op dezelfde dagen wordt gehouden en wat haar betreft is er ruimte voor een groter platform dan nu in Utrecht. ‘Ik wil op voorhand niemand uitsluiten en wij hebben het liefst dat er een groter platform komt. Zie dit jaar als een test.’

Locatie
De Summer Show wordt gehouden in The Wall, de grote glazen geluidswal aan de A2, afslag 7. Op beide dagen (15 en 16 juni) zijn de openingstijden van 11.00 – 21.00 uur.

Meer informatie: www.pode.nl/summershow

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten