Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Twee nieuwe winkels Otak

Twee nieuwe winkels n Assen en Sevenum zijn twee nieuwe winkels van de formule Otak geopend. Kleinmeubeken en vooral accessoires zijn de trekkers van de winkels, zegt formulemanager Jacob Mink.



Beide winkels waren eerst 'gewone' meubelzaken en zijn nu voorzien van een nieuw winkelbeeld met meer – en vooral een betere spreiding – van kleinmeubelen en accessoires. Het gebruik hiervan geeft volgens de broers Gert en Tim van Gassel, eigenaren van de Otak-winkel in Sevenum, direct effect: 'Deze winkel hadden wij zelf nooit zo kunnen maken.' (Zie foto's)



Woonaccessoires essentieel
Volgens Jacob Mink, formulemanager van Otak, zijn de productgroepen kleinmeubeken en woonaccessoires essentieel voor meubelzaken. 'Veel meubelondernemers haalden daar de neus voor op en denken daarbij aan windlichten en fotolijstjes, maar die tijd ligt ver achter ons. Waarom druk zijn met een woonaccessoire van 150 euro terwijl je een bank van 1.500 euro zou moeten verkopen? Wel, de realiteit van vandaag is dat je zonder de beleving die je met gezellige woonaccessoires creëert, die banken ook niet meer verkoopt.'

Vrouwelijker winkels
De ombouw naar een attractieve woonwinkel zorgt volgens Mink voor 'meer voetjes op de vloer.' Ook ziet hij mogelijkheden voor het aanboren van 'een nieuwe doelgroep', hoewel hij er meteen bij vermeldt dat de formule zich richt op mensen van 25 tot 75 en dus niet een bepaalde leeftijdscategorie. 'Wel zijn de winkels wat vrouwelijker gemaakt, net als de folders.'

Formules
De formule Otak werkt volgens een franchiseprincipe en telt nu tien winkels. De aansturing vindt plaats door formulehuis Concepts & Companies dat ook de formules Colors@Home en Voor Verf & Wonen voert.

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten