Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tweede Koopgoot in Rotterdam

Rotterdam mag een tweede Koopgoot bouwen, zo heeft de Rotterdamse gemeenteraad besloten. Winkeliers uit het stadscentrum protesteerden tevergeefs tegen de nieuwbouwplannen.

De tweede Koopgoot wordt gebouwd in het nieuwe winkelhart Forum en komt tussen de Lijnbaan, het Binnenwegplein en de al ontwikkelde Koopgoot. Het project omvat 35.000 m2 aan winkels en restaurants, waarvan 6.000 m2 herontwikkeling betreft. Volgens PvdA-raadslid Tom Harreman zal de tweede Koopgoot zorgen voor ‘meer reuring in de binnenstad’. Het is de bedoeling dat er nieuwe, aanvullende formules in de winkelruimtes komen.

Vergeefs protest
Winkeliers uit het Rotterdamse stadscentrum hebben lang tegen de nieuwbouwplannen geprotesteerd, maar zonder resultaat. Leefbaar Rotterdam voorziet dat er als gevolg van de komst van het Forum meer winkels in het hart van de binnenstad leeg komen te staan. Forum zal volgens de partij hetzelfde effect opleveren als in de kantorenmarkt. Daar worden nieuwe gebouwen wel gevuld, maar komen bestaande kantoren leeg te staan, zo stelt fractievoorzitter Ronald Schneider.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten