Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Uitbreiding collectie Rietveld by Rietveld

Het merk Rietveld by Rietveld gaat meer modellen van Gerrit Rietveld op de markt brengen. Dit wordt mogelijk gemaakt door investeringsmaatschappij Ampar.

Ampar is de afkorting van Ambacht Participaties, een investeringsmaatschappij die wil investeren in ‘lokale maakbedrijven met een oorspronkelijk product’, zo meldt het vakblad Meubel. Rietveld by Rietveld is zo’n bedrijf. Het werd in 2004 opgericht door Egbert Rietveld, kleinzoon van de beroemde architect en ontwerper Gerrit Rietveld. Rietveld heeft een kleine collectie meubelen, maar kan door de kapitaalinjectie nu uitbreiden. Een van de bekendste modellen van Rietveld by Rietveld is de Kratstoel, waarvan ook een 'junior' uitvoering beschikbaar is. De originele Kratstoel werd gemaakt van hout van oude kratten. 

Lokale productie
Het is nog niet duidelijk met welke modellen de bestaande collectie zal worden uitgebreid, maar de productie zal in ieder geval lokaal gebeuren. In eerste instantie zullen de modellen via internet worden verkocht, wellicht ook via een beperkt aantal retailers. Naast design zal daarbij ook vooral gelet worden op het zitcomfort.
Om misverstanden uit de weg te ruimen: bekende ontwerpen van Rietveld, zoals de rood blauwe stoel en de Zigzag stoel vallen buiten de collectie. Deze ontwerpen, plus nog een paar andere, worden onder licentie door de Italiaanse fabrikant Cassina op de markt gebracht.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten