Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Uitbreiding voor Designday Maastricht

Het driedaagse evenement Designday is uitgebreid met een aantal lezingen. Ook zijn er verschillende activiteiten in het centrum van Maastricht. Designday wordt gehouden van 27 t/m 29 mei.

Op Designday tonen zo’n zestig designers hun werk in de Decorfabriek in Maastricht. Naast kijken, kunnen bezoekers ook ter plekke kopen. Voor het eerst in het elfjarig bestaan van het evenement wordt een Design Award toegekend. Met deze, jaarlijks uit te reiken, prijs wil de gemeente Maastricht de maakindustrie een extra impuls geven en de waardering voor creatief vakmanschap uiten. Het sluit aan bij het thema van dit jaar, kortweg: ‘Maak’.

Lezingen
Tijdens het evenement worden er diverse lezingen gegeven. Journalist Jeroen Junte geeft een lezing over ‘De impact van 3D op design’. Christiaan Kastrop zal een toelichting geven op zijn idee Temporary Lane, een verzameling van pop-upstores die in juni neerstrijken in het oude V&D-gebouw in Maastricht. Guido Stompff geeft een masterclass met als titel ‘Design thinking: inspiratie voor innovatie. Wat is designthinking en wat heb je eraan?’

Activiteiten in centrum
Om de stad meer te betrekken bij de locatie waar Designday wordt gehouden (net buiten het centrum) exposeren designers in de etalage van de Bijenkorf. In de pop up box op het Onze Lieve Vrouweplein zijn de genomineerden van de Design Award te zien plus werk van diverse andere designers. Nieuw op deze elfde editie van Designday is aandacht voor werk van designers van de toekomst: studenten die momenteel een design-opleiding volgen of minder dan een jaar geleden afgestudeerd zijn.

Meer informatie: www.designday.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten