Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Uitgaven aan inrichting woning per jaar: 44 euro pp

Wat geven mensen eigenlijk uit aan de inrichting van het huis? In welke landen is dat veel en waar is dat heel weinig? In Duitsland werd het uitgezocht.

Er wordt globaal gezien heel weinig geld besteed aan de inrichting van het huis. Volgens cijfers van VDM (Verband der Deutschen Möbelindustrie) is dat wereldwijd gezien 44 euro per hoofd van de bevolking. Dus baby’s, kleuters, hoogbejaarden en alles wat daar qua leeftijd tussenzit. En variërend van rijke stinkerds tot arme sloebers. Voor luxe penthouse of krotwoning. Hoe de VDM aan de cijfers komt, is niet duidelijk maar er zal ongetwijfeld gründlich onderzoek zijn verricht.

Duitsers aan kop
Duitsers zijn de grootste spendeerders als het om de inrichting van het huis gaat. Gemiddeld wordt er per inwoner 390 euro per jaar uitgegeven aan meubels en zo’n 100 tot 150 euro aan accessoires en decoratie. In Amerika wordt er gemiddeld 210 euro per jaar aan meubels uitgegeven. China mag dan een sterk opkomend land zijn wat betreft de productie van meubelen en andere interieurproducten, maar de Chinezen zelf geven er relatief weinig aan uit: 20 euro per hoofd per jaar. Dan zijn de Russen veel royaler, zij komen op 70 euro uit. In India, ook een land waar de economie jaar op jaar groeit, wordt heel weinig geld uitgegeven aan interieurproducten: gemiddeld per persoon 5 euro per jaar.

Verdubbeling uitgaven
Dat zijn op zich verbazingwekkend lage bedragen, maar volgens de VDM wordt inrichten ‘steeds belangrijker en attractiever’, mede dankzij opkomende landen als Rusland, India en China. De laatste tien jaar heeft de wereldwijde meubelconsumptie zich verdubbeld tot ongeveer 309 miljard euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten