Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Uitgestelde Heimtextil verschuift naar juni

De beurs Heimtextil die in januari zou plaatsvinden, maar niet doorging vanwege de beperkende coronamaatregelen, wordt nu van 21 tot en met 24 juni gehouden. Parallel hieraan lopen de beurzen Techtextil en Texprocess.
 


Heimtextil is altijd begin januari in Frankfurt de eerste grote internationale beurs die relevant is voor interieurprofessionals. Vanwege de coronapandemie en de daarbij behorende restricties werd de beurs begin december afgeblazen met daarbij de mogelijkheid om de beurs in juni 2022 te organiseren. Dat gaat nu gebeuren; van 21 tot en met 24 juni wordt de beurs gehouden, samen met de al geplande beurzen Techtextil en Texprocess. Techtextil richt zich met name op technisch textiel en de daarbij behorende technologie├źn. Texprocess presenteert machines, gereedschappen, processen en diensten voor de mode-industrie en textiele en flexibele materialen.

Trends
Op Heimtxtil kunnen bezoekers kennismaken met een groot aantal aanbieders van meubel- en gordijnstoffen en bedtextiel. De beurs is belangrijk vanwege de daar gepresenteerde trends waarbij het onder meer gaat om kleuren en materialen. De trends zijn digitaal beschikbaar op de site van de beurs. Ook is er een digitale materialenbank te raadplegen.
Of, hoe en in welke mate het voor januari geplande fysieke programma zal doorgaan is momenteel nog niet bekend, maar waarschijnlijk blijft dat hetzelfde. Raadpleeg hiervoor de site.

Drie beurzen in een evenement
De laatste Heimtextil was in januari 2020, net voordat de eerste gevallen van corona zich in Europa aandienden. In januari 2021 ging de beurs niet door. Techtextil en Texprocess, beide tweejaarlijkse beurzen in oneven jaren, zouden oorspronkelijk medio 2021 plaatsvinden, maar moesten noodgedwongen worden gecanceld. Om niet vast te houden aan de oneven jaren, werd besloten om de beurzen op de agenda te zetten voor juni 2022, dit jaar dus. Dat gebeurt nu samen met de (veel grotere) Heimtextil. Volgens de beursorganisatie hebben bezoekers nu de kans om 'de hele keten' in ogenschouw te kunnen nemen.

Meer informatie: www.heimtextil.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten