Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Uitgeverij Lakerveld continueert ‘woon’titels

Na een overname, faillissement en vertrek van personeel wil de nieuwe eigenaar van uitgeverij Lakerveld verder met de diverse vakbladen voor de woon- en interieurbranche.

Uitgeverij Lakerveld, sterk vertegenwoordigd met verschillende vakbladen in de meubel- en interieurbranche, ging op 5 oktober failliet nadat het bedrijf een paar weken eerder was overgenomen door branchegenoot Vakbladen.com. De overname, een daarna volgende surseance van betaling en kort daarop een doorstart zorgde intern voor veel commotie. Zodanig dat al voor er nieuwe arbeidscontracten werden aangeboden de meerderheid van het personeel (zo’n 20 mensen) besloot om het bedrijf te verlaten. Een chaos dreigde, maar die is voorkomen, zo zegt de nieuwe eigenaar Rik Stuivenberg. ‘We gaan gewoon door met een nieuw team.’

Nieuwe namen
Een daarvan is uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer en die weet te melden dat er zowel op managementniveau als bij de verkoop en redactie nieuwe mensen zijn aangesteld. Hein Veld, oud- hoofdredacteur van Vakblad Meubel en een van de (weinige) ‘blijvers’ bij de uitgeverij, gaat weer terug naar zijn oude stek. Reinold Vugs, in een nog verder verleden ook oud-hoofdredacteur van Meubel, neemt het Vakblad Slapen en het Parketblad onder zijn hoede en freelance journalist Barbara van Male krijgt de redactionele leiding voor de bladen Home & Living en Vakblad voor de Woninginrichter. ‘En we zijn bezig met een aantal freelancers’, aldus Dobbelaer.

Verlate verschijning
Volgens Dobbelaer zal het weekblad Meubel deze week niet verschijnen, maar komt er volgende week ‘een dubbelnummer’. ‘Het Parketblad zal vertraagd verschijnen, de andere titels lopen volgens planning. Nieuwsbrieven worden vanaf volgende week weer verstuurd.’
Op de sites van de diverse titels staan inmiddels nieuwe namen en e-mailadressen.

Update 13 november 
De oorspronkelijke tekst is gewijzigd in bovenstaande. Dit na gesprekken met een aantal direct betrokkenen. Uitgeverij Lakerveld bestaat juridisch niet meer en treedt nu op handelend onder de naam Seapress.

 

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten