Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Unifloor bouwt testcentrum

Ondervloerenproducent Unifloor bouwt een eigen Research & Development Center waar zij zelf testen kan doen. Belangrijk onderdeel daarvan is het meten van de reductie van contactgeluid.

Naast een egaliserend effect heeft een ondervloer een geluiddempende functie. Het loopgeluid (geluid in de ruimte) en het contactgeluid (geluid vanuit een andere ruimte) kan je verminderen door gebruik van een ondervloer in combinatie met bijvoorbeeld laminaat, parket, tapijt etc. Daarvoor zijn internationaal allerlei normen opgesteld waaraan de ondervloer aan moet voldoen. Om dit te testen moet vaak een beroep worden gedaan op (dure) externe expertise. Unifloor Underlay Systems in Deventer gaat nu zelf testen uitvoeren in een eigen gebouwde testruimte.

Contactgeluid meten
Eén van de belangrijkste testen die Unifloor gaat uitvoeren is op het gebied van contactgeluid reductie. Productmanager Frank Vousten: 'We starten binnenkort met de bouw van een eigen meetruimte waarbij we het contactgeluid van ondervloeren op zowel een vaste zandcement vloer als een houten draagvloer conform NTA-eisen (Nederlandse Technische Afspraak, red.) kunnen meten. Dit gaat ons verder helpen in de ontwikkeling van nieuwe producten en verstevigt onze positie ten opzichte van concurrenten.' De Nederlandse Stichting Geluidshinder blijft verantwoordelijk voor het onafhankelijk certificeren van de  producten, aldus Vousten.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten