Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Unilin wil Pergo overnemen

Laminaatproducent Unilin wil concurrent Pergo overnemen. Door de overname ontstaat een groot, sterk en innovatief bedrijf met een brede marktdekking. De overname van Pergo geeft moederbedrijf Pfleiderer de mogelijkheid om de schuldenlast te verlichten. 

Unilin en Pergo verwachten dat de overname zal bijdragen tot nog meer innovatieve laminaatvloeren. Het biedt de mogelijkheid tot uitbreiding van activiteiten waarin de beide bedrijven minder sterk vertegenwoordigd zijn. Het van oorsprong Zweedse Pergo is sterk in Scandinavië en de Verenigde Staten, terwijl Unilin een sterke positie in Europa heeft.

Samenwerking
‘Deze samenwerking combineert Unilin’s uitmuntende technologie inzake laminaat, samengesteld parket en vinyl met het intellectuele eigendom en de fabricagetechnologie van Pergo. De overname creëert een bedrijf met een unieke focus op design, innovatie, kwaliteit en service, zodat Unilin haar klanten een ongeëvenaarde vloerervaring zal kunnen aanbieden’, aldus een persbericht van Unilin.

Gedwongen verkoop
De lofzang op het ‘synergetische effect’ is opmerkelijk. Jarenlang bevochten Pergo en Unilin elkaar vanwege inbreuk op elkaars patenten, maar twee jaar geleden werd besloten de strijdbijl te begraven. Het van oorsprong Belgische Unilin werd in 2005 overgenomen door de Amerikaanse vloerengigant Mohawk Industries. Pergo, dat wordt gezien als ‘uitvinder’ van het laminaat, werd vijf jaar geleden overgenomen door Pfleiderer, producent van MDF, HDF en spaanplaat. Vanwege financiële problemen is Pfleiderer bezig met een herstructurering en de verkoop aan Unilin is hiervan een uitvloeisel. Met de overname is 116 miljoen euro gemoeid.

Goedkeuring
De overname moet nog worden goedgekeurd door de overheid en naar verwachting zal de koop in het eerste kwartaal van 2013 worden afgerond. Tot dan zullen Unilin en Pergo blijven werken als volledig gescheiden bedrijven.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten