Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Unipro groeit almaar groener

Unipro, vloerenspecialist uit Haaksbergen, ontving deze week in Brussel een prijs voor de verpakking Cube It Simple. Ook kwam het bedrijf met stip binnen op de CO2-Prestatieladder. Tegelijkertijd groeit het bedrijf als kool.

Unipro, fabrikant en leverancier van lijmen, egalisatiemiddelen en kunstharsvloeren, werd 26 november in Brussel onderscheiden tijdens de uitreiking van de Greener Packaging Awards. Unipro werd winnaar in de categorie bedrijfsmatige verpakkingen voor Cube it Simple, de verpakking voor lijm, anti-slip en voorstrijkmiddel. Deze zit is een opvouwbare doos van gerecycled karton met een kunststof zak waaruit het te gebruiken product wordt uitgegoten, vergelijkbaar met een draagkarton van wijn. Hierdoor blijven er minder lijmresten en minder afval achter. De vierkante dozen passen efficiënt op een pallet waardoor er minder ruimte nodig is voor transport en opslag. Hierdoor en vanwege de productie als geheel weet Unipro een forse CO2 reductie te realiseren.

Prijs voor CO2 reductie
De aandacht voor reductie van CO2 probeert Unipro in de hele bedrijfscultuur te integreren, ook bij toeleveranciers en andere bedrijven die een rol spelen in de keten. Door deze initiatieven kwam het bedrijf binnen op het hoogste niveau (niveau 5) van de CO2-Prestatieladder, een soort toptien voor bedrijven die ‘scoren’ op het verminderen van de CO2 uitstoot. Hiervoor kreeg Unipro van TÜV Nederland een certificaat uitgereikt. De ladder geeft bedrijven inzicht in hun eigen CO2-emissie en daagt ze uit om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om die uitstoot terug te dringen.

Directieleden Frank ter Beke (l) en Gerben Bouwmeester met het CO2-certificaat.

Snelle groeier
Met bovenstaande prijs en certificaat voegt Unipro weer wat toe aan de reeks 'groene' onderscheidingen die het bedrijf de laatste twee jaar in de wacht sleepte. Vooral na de officiële opening in mei 2014 van het nieuwe pand in Haaksbergen - volgens eigen zeggen de ‘groenste fabriek van Nederland’ - rijgt het bedrijf de prijzen en onderscheidingen aaneen. Daarbij groeit het bedrijf sterk terwijl de markt krimpt. Op 17 november ontving Unipro de FD Gazellen Award, een onderscheiding die ieder wordt uitgereikt door Het Financieele Dagblad aan ‘de snelste gezonde groeiers’ van ons land.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten