Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vakbeurs naast Woonbeurs onder een dak

Het ligt in de bedoeling om tijdens de vt wonen & designbeurs (voorheen Woonbeurs) tegelijkertijd een vakbeurs te houden op 27 en 28 september. Volgens organisator Sanoma is daar behoefte aan.


Via de Meubelbeurs Brussel kwam Sanoma, organisator van de vt wonen & design beurs (vroeger Woonbeurs geheten), in contact met bedrijven die een platform zochten voor de Nederlandse markt. Omdat Sanoma jaarlijks de vt wonen & designbeurs organiseert én omdat op die beurs volgens de organisator zo’n 4.000 professionals komen, leek het een aardig idee om die twee zaken aan elkaar te koppelen. Het gevolg: een nieuwe beurs voor de b t b markt, te houden in de RAI in Amsterdam.

Geen beperkingen
Volgens Sanoma beursmanager Ingrid van Schooten is de markt qua beurzen versnipperd doordat bestaande beurzen allerlei voorwaarden stellen of beperkingen opleggen aan potentiele exposanten. Met andere woorden: niet iedereen is overal welkom. Met deze achtergrond kwam Sanoma in gesprek met een aantal bedrijven die professionals in de woonbranche beleveren en na wat gesprekken resulteerde dat in het idee om een  b to b beurs te organiseren. De beurs moet volgens Van Schooten openstaan alle bedrijven die zich op professionals in de woonbranche richten.

Versnippering tegengaan
Door weer een nieuwe vakbeurs te organiseren wordt die versnippering verder versterkt, maar volgens Van Schooten moet je dat in perspectief zien. ‘Voor de retailer zijn al die verschillende beurzen waste of time. Wij willen dit alleen doen als de markt die versnippering wil tegengaan en wil gaan bundelen. Wij willen dat er over drie jaar geen kleine vakbeurzen meer zijn en streven naar één grote internationale beurs.’ De komende editie zal volgens haar van bescheiden omvang zijn ‘vanwege beperkt beschikbare ruimte’.

Deelnemers
De komende editie is gepland op 27 en 28 september, de eerste twee dagen van de vt wonen & designbeurs. De vakbeurs zal niet toegankelijk zijn voor consumenten en het betekent dat exposanten die aan beide beurzen willen deelnemen twee verschillende stands zullen moeten creëeren. Volgens Van Schooten zijn er al bedrijven die dit van plan zijn te doen. Vooralsnog zijn er zeven namen ‘zeker’ van deelname: De Eekhoorn, Eleonora, Helderr, Probilex, Mintjens, Richmond Interiors en Zuiver.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten