Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vakbeurzen in Duitsland zijn weer mogelijk

In Nordrhein-Westfalen is het vanaf 11 mei weer mogelijk om vakbeurzen te organiseren. Daarvoor moeten wel bepaalde hygiënemaatregelen worden genomen en zal er balans moeten zijn tussen bezoekersaantal en vloeroppervlakte.

Landelijk was al geregeld dat vakbeurzen (niet consumentenbeurzen) losgekoppeld zijn van het containerbegrip 'grootschalige evenementen' waardoor vakbeurzen in principe weer mogelijk zouden zijn. De invulling hiervan is nu neergelegd bij de deelstaten die zelf kunnen aangeven welke maatregelen nodig zijn. Als eerste hebben de autoriteiten in Nordrhein-Westfalen nu aangegeven dat vakbeurzen en vakcongressen weer mogelijk zijn. Voorwaarde is dat de situatie rondom het coronavirus niet verslechtert en dat de organisatoren van dergelijke evenementen specifieke hygiënemaatregelen nemen en dat de bezoekersaantallen in overeenstemming zijn met de ruimte. Ofwel: social distancing blijft ook bij vakbeurzen een vereiste.

Meer zekerheid voor Spoga
Een gevolg hiervan is dat de Koelnmesse, organisator van de tuin(meubel)beurs Spoga, gepland van 6 tot en met 8 september in Keulen, wat meer zekerheid kan bieden aan exposanten en bezoekers dat de beurs daadwerkelijk doorgaat. Tijdens een vanmiddag gehouden (digitale) persconferentie werd nog eens benadrukt dat de voorbereidingen voor deze 'groene' beurs gewoon doorgaan en dat er momenteel geen redenen zijn om de beurs te cancelen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten