Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vakblad Meubel+ en Parketblad overgenomen

De vakbladen Meubel+ en Parketblad zijn overgenomen door uitgeverij Sanders Media uit Weert. De redactie van beide bladen is (deels) overgenomen en de uitgever zegt te streven naar continuïteit voor titels en personeel.
 


Sanders Media zet met de koop van beide vakbladen een verbreding in. Het bedrijf begon als uitgever van het vakblad InterieurBouw en breidde dat de laatste jaren uit met de de titels Bouw & Renovatie, SGA (Schilder, Glas en Afbouw) en Tuinvak. De nieuwe titels sluiten volgens uitgever Wouter Sanders daar goed bij aan. Hij zegt voor dit jaar vooral te streven naar 'stabiliteit' voor zowel de nieuw verworden titels als het personeel.

Onrust bij uitgeverij
Dit is begrijpelijk want er was de laatste anderhalf jaar nogal wat onrust rond beide bladen. In september 2017 werd de toenmalige uitgever van de bladen (uitgeverij Lakerveld) overgenomen door branchegenoot Vakbladen.com. Een paar weken later ging 'Lakerveld' failliet en volgde een doorstart door Vakbladen.com. Na enige maanden volgde een herpositionering van de diverse titels want het portfolio bestond uit het wekelijks verschijnende vakblad Meubel, Vakblad Slapen, Home & Living, Parketblad en het Tijdschrift voor de Woninginrichter. Deze werden samengevoegd tot een Meubel+ ('vakblad voor de interieurprofessional') dat een maandelijkse verschijning kreeg. Het Parketblad bleef voortbestaan als zelfstandige titel.


Aanvulling portfolio
Uitgeverij Vakbladen.com groeide de laatste jaren sterk door overnames en concludeerde te willen focussen op bepaalde branches en wilde af van het 'wooncluster', zijnde de vakbladen Meubel+ en het Parketblad. Nieuwe eigenaar Sanders Media ziet de titels als een goede aanvulling op de eigen bladen en per 1 mei zijn beide bladen overgegaan naar de nieuwe eigenaar.

Redactie overgenomen
De redacties zijn gedeeltelijk overgenomen. De redacteuren Hein Veld (hoofdredacteur) en Simone van der Lee nemen Meubel+ voor hun rekening. Daarmee heeft Veld weer dezelfde positie die hij jaren geleden vervulde bij Lakerveld, ver voordat de overname van Lakerveld aan de orde was. Reinold Vugs wordt als externe hoofdredacteur vernatwoordelijk voor het Parketblad.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten