Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Valse start voor voorjaarsbeurs De Woonindustrie

Gisteren begon in De Woonindustrie in Nieuwegein de voorjaarsbeurs. Qua uitstraling was het beeld prachtig, de presentatie veelal uitstekend, maar de opkomst was bedroevend.

Niet eerder was het beursbeeld in Nieuwegein zo veelbelovend; een prima entree, fraaie stands, veel kleur en mooie producten. Dit alles zonk echter weg bij een extreem slechte opkomst. Bezoekers lieten het massaal afweten en het is voor alle belanghebbenden te hopen dat de resterende dagen iets goed kunnen maken van de allerbelabberdste zondag die voor het eerst sinds jaren niet toegankelijk was voor consumenten. Het gevolg was pijnlijk: rust in het kwadraat en op een aantal stands was überhaupt niemand aanwezig. Dat gold zeker voor stands die als opvulsel worden gebruikt om de leegstand te camoufleren.

Perfect plaatje
Dat was overigens netjes gedaan, net als het afsluiten van doorgangen naar grote volledig lege ruimtes. Ook de aankleding van de beurs zelf is prima. Komt bij dat veel stands er prima uitzien, dus ‘het plaatje is perfect’. Maar als belangstellenden wegblijven is die aantrekkelijkheid gering.
Desondanks was het met name bij de lichtexposanten behoorlijk druk, hoewel dat per stand verschilde. De geringe opkomst kun je ook positief zien. Zo liet een standhouder weten die een handjevol klanten binnenkreeg: ‘Degenen die vandaag kwamen, komen morgen zeker niet. Dan heb ik alle tijd voor de anderen en voorkom ik dat ik sommigen niet te spreken krijg.’

Woonindustrie is geen V&D
Dat is een positieve gedachte en ook diverse nieuwkomers toonden zich tevreden of zelfs meer. Aan de andere kant zijn de bezoekers, voor het grootste gedeelte retailers, onderdeel van een economische realiteit waar zij weinig vat op hebben. De ontwikkelingen in de retail gaan snel en V&D, toonbeeld van zwalkend beleid, lijkt gered. Althans voorlopig. Als het dreigt mis te gaan in Nieuwegein geldt dat niet voor De Woonindustrie. maar vandaag zal het bezoek ongetwijfeld veel hoger zijn en er volgen nog een paar dagen. De temperatuur loopt op en misschien wordt het wel lente in Nieuwegein.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten