Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Van bureau naar bed in een beweging

Een bank transformeren tot bed is niet zo moeilijk, net als een opklapbed dat fraai wordt weggewerkt in een kast. Maar hoe verander je een bijzettafeltje in een eettafel en hoe bouw je in een minuut een kantoorruimte om tot slaapkamer?

Volgende week maandag begint in Keulen de IMM, de internationale meubelbeurs waar fabrikanten uit thuisland Duitsland zullen laten zien hoe goed en slim zijn functies kunnen inbouwen, met name in banken. Banken met multiverstelbare leuningen of strak ogende vierzitters worden ineens tot ziteiland of designbed ongebouwd. Uit Italië komen fabrikanten met fraaie opklapbedden voor kleinbehuisden die toch een beetje design in huis willen halen. Maar deze multifunctionaliteit is niets als je kijkt naar de meubelen die de Pakistaan Malik Tajamal Hayat Khan maakt. Deze man maakt multifunctionele meubelen die je moet zien transformeren om het te geloven.

Van archiefkast naar tweepersoons bed
Op internet zwerven een paar filmpjes die laten zien wat deze man produceerde. De producten zullen geen design award winnen, maar ingenieus zijn ze zeker. Een paar voorbeelden? Een bank wordt bed en een klein bijzettafeltje wordt een eettafel. Maar wat te denken van een bureau dat ‘in bedrijf’ kan blijven als met een handbeweging het bed laat zakken? Zelfs de pennen in een beker kunnen rechtop blijven staan als je het bed laat zakken (1.02 min.). Of je klapt het bureau weg en het bed komt tevoorschijn (3.07 min.).

Hans Kazan
Een stapelbed bespaart ruimte, maar zelfs twee stapelbedden zijn wegklapbaar alsof Hans Kazan is langs geweest (3.49 min.). Ook leuk: het ene moment waan je je in een kantoor met twee grote archiefkasten en na 180 graden draaien staat er ineens een tweepersoons bed klaar.
Een iets kortere versie (3.11 min.) laat zien hoe een vrouw thuiskomt van haar werk en in korte tijd de woonruimte kan transformeren met behulp van meerdere multifunctionele meubelen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten