Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Van kleurrijk tot supersaai

Op beurzen zetten exposanten hun beste beentje voor en tonen wat zij in huis hebben. Dat ziet er vaak fraai uit, maar soms ook supersaai. En soms zie je iets leuks. Of iets heel doms.

Digitaal printen was een van de thema's tijdens de begin deze maand gehouden Heimtextil. Behang, gordijnstof, meubelstof, karpetten, hout, metaal; alles is te beprinten en HP, fabrikant van printers, laat dat duidelijk zien op hun stand. De zijkanten van het meubel, het behang op de wand, het tafelblad en het kleed op de grond zijn allemaal beprint.

Vele tinten grijs
Op Domotex, beurs voor vloerbedekking, was kleur overal aanwezig. Bij karpetten lijkt het soms alsof er rijkelijk met potten verf is gestrooid en door het toenemende gebruik van tapijttegels (met name in projecten) wordt de vloer in menig kantoor een visueel spektakel.
Als de kleuren niet zichtbaar zijn op de stand, kun je ook laten weten dat je heel veel kleuren kunt leveren zoals deze exposant dat doet door iets op de wand te schrijven. Wat wij echter zien zijn drie grijze mannen, op een grijze stand met grijze garens. En dan in grote woorden vertellen dat er geen limiet is aan het aantal kleuren. Nota bene met uitroeptekens!

Gamen op de beursvloer
Op de meubelbeurs IMM staan honderden exposanten met stoelen voor gebruik in de huiskamer, maar sommigen zijn gespecialiseerd in stoelen voor bijvoorbeeld kantoorgebruik. Deze exposant heeft een specifieke doelgroep voor ogen die soms uren achtereen achter een beeldscherm zitten; gamers. Met een groot bord prijst hij zijn stoelen aan: Chairs for the players. Of de man op de foto is ingehuurd, is onbekend, maar hij was lange tijd geconcentreerd bezig. De stoel zal ongetwijfeld voldoen aan allerlei ergonomische eisen, maar de speler laat door zijn houding weten daar nu even niet in mee te gaan.

'Groen' printen en vervolgens weggooien
Het voordeel van digitaal printen is dat je dat je niet vele meters hoeft te maken zoals dat bij traditionele druktechnieken wel het geval is. Zelfs voor een enkele rol behang of een paar meter stof kun je de printer gebruiken. Om 'milieuvriendelijk' te produceren worden de inkten en pigmenten aangepast en een exposant op de Heimtextil hangt een groot bord boven zo'n kolossale printer met de woorden: Go Digital! Go Pigment! Go Green!
Zijn machine wordt tijdens de beurs permanent gedemonstreerd en werkt snel. Uitgeprinte vellen worden op de vloer gedumpt, op naar het volgende fraaie dessin. Hoezo 'groen'?

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten