Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Van simpel boekenrekje naar design wandrek

Het aloude metalen Tomado boekenrek krijgt hernieuwde belangstelling. Van simpel boekenrekje wordt het nu een product dat langzaam het predicaat design meekrijgt

Een hele generatie is in de jaren zestig opgegroeid met het Tomado boekenrek; drie metalen plankjes plus twee staanders, hangend aan de wand. Rood, geel en blauw voor de plaatstalen plankjes, zwart metaaldraad voor het frame. Het originele product, stammend uit 1958, past naadloos in de huidige retro/vintagetrend en ligt zelfs in de museumwinkel van het Haags Gemeentemuseum. Daar wordt de tentoonstelling 100 jaar Mondriaan & De Stijl gehouden en in die kunstbeweging kwamen dezelfde kleuren prominent naar voren.

Wit en zwart
Na de succesvolle jaren zestig zakte de verkoop langzaam in, hoewel het rek nooit helemaal verdween. Vooral het witte frame met zwarte platen loopt nu goed en de bestseller is een totaal wit exemplaar, zo laat Pieter van Sprang van Tomado weten. Onder meer bij Blokker is het online te verkrijgen. Een logisch verkooppunt als je weet waar de naam Tomado vandaan komt; Van der Togt Massa-artikelen.

Exclusieve distributie
Het boekenrek in de originele kleurstelling heeft een exclusievere distributie Het is nu onder meer verkrijgbaar bij Loods 5 en diverse webshops. Speciaal vanwege het Mondriaanjaar is het ook beschikbaar in de webshop van Tomado.Design
Op social media verschijnen nu langzamerhand foto’s van het rek in uitgebouwde vorm en in (bijvoorbeeld) een chique zwarte uitvoering. Zo krijgt het langzaam het  imago ‘design’.In plaats van een boekenrek heet het nu een wandrek en wie helemaal bij de tijd wil zijn spreekt over shelving. Dit modewoord omvat producten waarbij vroeger de termen boekenrek, wandrek en eventueel stellingkast van toepassing waren.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten