Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Van voetbed naar slaapbed: schoenenfabrikant Birkenstock stapt in de beddenwereld

Schoenenfabrikant Birkenstock gaat de markt op met bedden, matrassen en lattenbodems. Die worden gemaakt door de Oostenrijkse meubelfabrikant ADA. De introductie vindt plaats tijdens de meubelbeurs IMM in januari.Birkenstock sandalen, wie kent ze niet? Gezondheidssandalen met een geitenwollensokkenimago voor vegetariërs, wereldvreemden, c.q. wereldverbeteraars. Dat mag wellicht zo zijn, maar het Duitse bedrijf bestaat sinds 1774, verkoopt 20,5 miljoen schoenen per jaar en had in 2015 een omzet van 700 miljoen euro. Bovendien heeft het wereldwijd een hoge naamsbekendheid. Met name vanwege dit laatste stapt de fabrikant in de bedden want in de bedden- en meubelwereld ontbreekt het aan sterke merken, zo constateert Birkenstock. Dus kun je je bekende naam inzetten door in licentie bedden te laten produceren, zo is het idee.

Gezond lopen, gezond liggen
De bedden, matrassen en lattenbodems gaan geproduceerd worden door het Oostenrijkse bedrijf ADA, ’s lands grootste producent van gestoffeerde zitmeubelen en bedden. Zoals Birkenstock staat voor gezond lopen en gezond staan, wil het zich nu ook gaan profileren met gezond liggen en gezond slapen. Het voetbed van de schoen, hét onderscheidende element bij Birkenstock, gaat vertaald worden naar een goede lattenbodem en matras die ervoor zorgen dat de wervelkolom de juiste steun krijgt. Het draagcomfort van de schoen en het ligcomfort van het bed kun je op deze manier met elkaar vergelijken.

Kurk en latex
Zoals kurk en latex belangrijke bestanddelen zijn voor het voetbed van de Birkenstock schoenen (Birkenstock produceert niet alleen sandalen maar ook dichte schoenen) zo zullen ook de matrassen bestaan uit een mengsel van latex en kurk.

Introductie op IMM
De internationale meubelbeurs IMM (16 t/m 22 januari in Keulen) zal worden gebruikt als platform voor de introductie van de Birkenstock bedden, lattenbodems, matrassen en boxsprings. Vanaf medio 2017 zullen de producten verkrijgbaar zijn in de vakhandel. Eerst in Europa, daarna ook in de Verenigde Staten en Azië.

Bureaumeubilair
De stap van Birkenstock komt niet zomaar uit de lucht vallen. Twee jaar geleden besloot het bedrijf om in licentie producten te gaan vermarkten. Naast de bedden en matrassen introduceert Birkenstock in februari een eigen lijn natuurcosmetica. Ook wordt nagedacht over bureaumeubilair, zo meldt het Duitse weekblad Wirtschaftswoche.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten