Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vandaag Dag van de Ondernemer

Vandaag is de Dag van de Ondernemer en worden in het hele land ondernemers werkzaam in het mkb in het zonnetje gezet. Brancheorganisatie INretail bezoekt vandaag talloze leden in den lande om ze een hart onder de riem te steken.

Vandaag, de derde vrijdag in november, is de Dag van de Ondernemer. In het hele land wordt aandacht gegeven aan ondernemers door middel van bedrijfsbezoeken, bijeenkomsten, borrels, workshops, rondetafelgesprekken, prijsvragen, events, netwerkbijeenkomsten en talloze andere activiteiten. Centraal op deze dag staan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die een belangrijke bijdrage leveren aan de economie.

Economische bijdrage
Jan Meerman, directeur en boegbeeld van brancheorganisatie INretail, somt vandaag in een column op de site van INretail de droge feiten op: 62% van het bruto binnenlands product (bbp) komt van het mkb, 99,5% van de Nederlandse bedrijven valt onder het mkb en 2 op de 3 werknemers werkt bij het mkb.Maatschappelijk belang mkb
Daar blijft het niet bij; 67% van de ondernemers steunt een maatschappelijke organisatie in de eigen regio, laat Meerman weten. Daarom vervolgt hij: 'het is tijd, dat we in dit land minder bescheiden gaan doen over het ondernemerschap. Niet door naast onze schoenen te gaan lopen, maar wel door één keer per jaar stil te staan bij de betekenis van ondernemers voor dit land.'

Flitsbezoeken
Dat gebeurt door medewerkers van INretail die vandaag flitsbezoeken brengen aan leden (winkeliers) in een aantal plaatsen. Want, zo moge duidelijk zijn, bij INretail gaat het niet alleen om het feit dat de leden een winkel hebben, maar dat zij 'de echte smaakmakers van Nederland zijn', zo laat de organisatie in een persbericht weten.

Internationale aandacht
Het is de derde keer dat de Dag van de Ondernemer wordt gehouden, in Nederland opgezet door koepelorganisatie MKB-Nderland. In België is zusterorganisatie Unizo de initiatiefnemer van de Vlaamse Dag van de Ondernemer. Deze dag is onderdeel van de Global Entrepeneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap waar meer dan 150 landen aan meedoen.

Weten wat er vandaag gebeurt? Zie: www.dagvandeondernemer.nl en #inretail

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten