Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vanuit de schommelstoel de app voor de barbecue aansturen

Met voorspeld mooi weer tijdens de komende Pinksterdagen wordt het druk in de Nederlandse tuinen. Dus worden de tuinsets massaal uit de schuren en garages gehaald om te genieten van de zon. Voor mensen die last hebben van hooikoorts vast een waarschuwing: het wordt een kloteweekend.

Wie van plan is om nog snel even wat kussens te scoren ook een waarschuwing, liever gezegd een tip: kijk of je wat roods kunt vinden dan ben je voor de komende paar jaar helemaal bij de tijd. Uit berichten van de Spoga, de vakbeurs voor tuinmeubelen die begin september in Keulen wordt gehouden, maak ik op dat rood in 2019 een populaire kleur gaat worden en dan vooral het rood van cherry tomaten.

Andere trends die volgens de beursorganisatie komend jaar naar voren zullen komen: tuinstoelen die comfortabel zitten vanwege de geweven stof, hip buitentapijt, kleine mobiele barbecues voor kleinbehuisden, grote barbecues op wielen voor ouderen, voor het vleesmeten thermometers die via een app worden aangestuurd, emissievrije elektrische barbecues en – heel populair – rookbarbecues. Die laatste twee apparaten zijn met elkaar in tegenspraak, maar bij trends kan alles.

Het blijft wel vreemd dat rookbarbecues massaal (mogen) worden verkocht en dat je voor binnengebruik vette subsidie kunt krijgen voor een pelletkachel en dat tegelijkertijd oude diesels steeds meer uit stadscentra worden geweerd. Het heeft niks met elkaar te maken, maar ik meld het toch maar even. Misschien leuk dingetje voor de tuinaankleedindustrie: ontwikkel een app voor meting van fijnstof die je rookbarbecue uitbraakt.

Volgens de beursorganisatie komt ook de schommelbank terug, in moderne uitvoering. Dat zeggen ze overigens al jaren, maar misschien is dat wishful thinking? 

Wie snel is kan vanaf morgen (tot en met maandag) bij Blokker met 15% korting tuinmeubelen kopen, regelrechte kopieën van ontwerpen van het beroemde ontwerpersechtpaar Charles en Ray Eames. Het zijn de bekende kuipstoeltjes met metaaldraad tussen de poten die al een paar jaar razend populair zijn en nu dus verkrijgbaar zijn in uitvoering voor buiten.

Daarbij zit ook een schommelstoel, net als de originele Eames. Oké, het is geen bank, maar dat oubollige Blokker laat toch maar even zien dat zij nu al hebben wat onze oosterburen voorspellen als belangrijke trend voor 2019.
Zo'n originele RAR Eames kost via internet gemiddeld 500 euro en dan moet ie binnen blijven. Blokker doet het voor 33,96 euro en dan kun je buiten lekker schommelen. Je kunt laten thuisbezorgen (gratis vanaf 150 euro), maar vandaag bestelt betekent niet dat ik er dit weekend in kan zitten. Da's een minpuntje.

Blokker heeft het in huis.

Maar ik niet.

Moet ik vanuit een oude, starre stoel via mijn smartphone controleren of het vlees gaar is; het wordt een zwaar weekend.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten