Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vbs-zaak nieuwe stijl: met kapper, kledingzaak en DHL-punt

De winkel van Bolten Verf & Wand in Heiloo heft een zeer uitzonderlijk aanbod. Door ruimte te maken voor anderen sleepte franchiser Chris Asma de zaak door de crisis.

Hoe krijg je in lastige tijden toch genoeg klanten naar de winkel? Chris Asma uit Heiloo deed dat op bijzondere wijze, zo blijkt uit de vbs-special (vbs: verf- en behangspeciaalzaak) bij de septemberuitgave van het vakblad Mix. Asma kocht in Heiloo een pand in 2008, precies in het jaar dat de crisis uitbrak. De plaatselijke Decorette, zijn grote concurrent, had net de zaak uitgebreid en Asma zag de bui al hangen. Zijn winkel bleek te groot en hij ging op zoek naar mogelijkheden om de ruimte effectief te benutten. Dat lukte en zo kon hij een deel van de winkelruimte verhuren.

Kapper en kleding
Momenteel heeft Asma in zijn zaak een tweedehandskleding winkel, een kapper en een DHL-punt waar mensen pakjes kunnen afhalen. Hij is bezig om twee ‘dames’ binnen te halen die via een shop-in-shop kleuradvies gaan geven waardoor nog meer kan leveren. Gevolg van dit alles: ‘veel voetjes over de vloer’, zoals de ondernemer het uitdrukt.

Onafhankelijkheid
Asma is aangesloten bij franchiseorganisatie Verf & Wand en denkt er over om daar uit te stappen. ‘Het was jaren overleven, maar nu het weer de goed kante opgaat, vraag ik mij af waarvoor ik een organisatie nodig heb. Ik heb zelf geknokt en ik koop ook zelf veel voordeliger buiten de organisatie om. Dan heb ik toch het idee dat ik teveel bijdrage betaal; ik neig ernaar om onafhankelijk verder te gaan.’

'Maak het gezellig'
De Heiloose ondernemer is vol optimisme - ‘het gaat mij lukken’ – en houdt er een simpele  en volgens hem even effectieve visie op na. ‘Service, breedte én gezelligheid zijn de fundamenten van de vbs-sector voor de toekomst. Maak het gezellig, ook voor jezelf. Dan zijn mensen altijd bereid om bij jou geld uit te geven.’

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten