Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Veel aandacht voor innovatie op beurs MoOD

‘Stoffen’beurs MoOD geeft veel aandacht aan innovatie en technische ontwikkelingen. 3D technologie speelt daarin een belangrijke rol. Ook trends komen ruim aan bod.

Voor professionals die geïnteresseerd zijn in interieurstoffen, behang en raamdecoratie is MoOD een ideale beurs. De beurs legt veel nadruk op vernieuwing, innovatie en technische ontwikkeling en wil ook laten zien welke diverse trends er spelen. Zo is er dit jaar voor het onderdeel MoOD Tech waarbij het met name gaat om 3D technologie. Denk daarbij aan 3D geprint leer, applicaties die gebaseerd zijn op ‘3D harsen’, 3D mozaïeken en 3D borduurwerk.

Experimentele stoffen
Superstretch stoffen, stoffen die op warmte reageren, extreem sterke, brandwerende, geluidsabsorberende en andere speciale stoffen zijn ruimschoots aanwezig op de beurs. Ook is er aandacht voor experimentele stoffen zoals stoffen die ‘groeien’ door het gebruik van schimmels. Los van de techniek is er ook aandacht voor (kleur)trends.

Kleuren en dessins
Gelijktijdig met MoOD wordt de beurs Indigo gehouden. Hier zijn ontwerpers te vinden die de patronen, tekeningen en designs laten zien die later gebruikt gaan worden voor interieurstoffen, behang, raamdecoratie en bedtextiel. MoOD en Indigo profileren zich weliswaar als afzonderlijke beurzen, maar zijn volledig geïntegreerd.

Lezingen
Tijdens de beurs zijn er diverse lezingen. Naast voordrachten over kleuren en trends gaat dat ook meer technische zaken als 3D printen, elektriciteit geleiden textiel en technisch borduren. Ook zijn er rondleidingen onder leiding van een trendwatcher.

Stedelijke Brusselse hotspot
MoOD wordt voor de tweede keer gehouden in Tour & Taxis, een voormalig groot logistiek centrum gebied in Brussel dat zich ontwikkelt tot een multifunctionele plek waarbij economische, culturele en toeristische activiteiten hand in hand gaan. Ook worden er woningen gebouwd. De beurs loopt van 6 t/m 8 september.

Meer informatie: www.moodbrussels.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten