Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Veel aandacht voor jong talent op Heimtextil

Studenten, net afgestudeerden en startende bedrijfjes presenteren zich tijdens de komende Heimtextil. Ook is er ruimte voor modestudenten. 

Onder de naam Young Creations Award: Upcycling presenteren studenten van een tweetal Duitse universiteiten tijdens de beurs interieurproducten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. De producten worden voor de beurs beoordeeld door exposanten en designers en op de eerste dag van de beurs (9 januari) kunnen bezoekers hun stem uitbrengen. Diezelfde dag worden de prijswinnaars bekendgemaakt. Het speelt zich af in hal 4.2.

Creatief talent
In dezelfde hal is een speciale tentoonstelling waar studenten van een aantal Europese academies en universiteiten hun geestesproducten zullen laten zien. Volgens de beursorganisatie kunnen bezoekers hier kennis nemen van ‘Europa’s komende generatie van creatief talent’. Ook is er werk van studenten van een universiteit uit Brazilië.
Geïnteresseerden in bed- en badtextiel kunnen in de hallen 8, 9 en 11 op zoek naar jonge bedrijven die daar hun innovatieve dessins en producten tonen. Dit alles onder de noemer New & Next.

Invloed van mode
Voor de tweede keer zal de Fachschule für Bekleidung und Mode laten zien hoe mode van invloed kan zijn op huishoudtextiel. Met materiaal van exposanten zullen studenten van de opleiding een aantal poppen aankleden waarin kleurtrends en materialen van de mode van 2013 zullen doorklinken.

Kruisbestuiving
De Messe Frankfurt geeft met de diverse activiteiten ruimte aan de jonge designers en bedrijven om hen een podium te geven op de grote, commerciële handelsbeurs. ‘Mensen met meer ervaring kunnen er inspiratie vinden en opwindende productideeën, of misschien zelfs talent voor hun eigen bedrijf’, aldus Olaf Schmidt, vice president van de Messe Frankfurt.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten