Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Veel babymatrasbeschermers volgens test Consumentenbond niet goed

De Consumentenbond testte 15 babymatrasbeschermers en lakentjes die volgens de leverancier waterdicht én ademend zouden zijn. Daar klopt vaak niets van, concludeert de bond.
 


Bij volwassenen ligt een matrasbeschermer ónder de matras, bij kindermatrassen er bovenop. Ze moeten de matras beschermen tegen vocht uit de luier en spuug. Daarom zijn de topdekmatrasjes, zoals ze ook wel genoemd worden, 'waterdicht'. Tegelijkertijd zijn ze ook 'ademend', zo zegt de meeste leveranciers. De Consumentenbond testte een aantal babymatrasbeschermers plus hoeslakens en komt tot de conclusie dat hier vaak niets van klopt.
 


Dikke onvoldoendes
Tien van de 15 geteste babymatrasbeschermers en lakentjes blijken hun belofte niet waar te maken. Vijf producten laten (als ze op een matrasje liggen) helemaal geen lucht door. Vijf andere laten wel lucht door, maar zo weinig dat ze een dikke onvoldoende in de test krijgen. De resterende vijf zijn volgens de test zo slecht dat ze een 1 als eindcijfer krijgen. 'Waterdicht en ademend zijn erg moeilijk te verenigen eigenschappen voor een babymatrasbeschermer', aldus een toelichting op de test.

Overbodig product
Matrasdekjes die weinig of niet ventileren kunnen een negatief effect hebben. Baby's kunnen hun eigen temperatuur nog niet zo goed reguleren en als het product geen lucht doorlaat kan de baby oververhit raken. Als een matrasdekje waterdicht is en een luier gaat lekken of een kind gaat fors spugen dan blijft dat vocht liggen. De matras blijft dan weliswaar schoon, maar prettig voor het kind is het zeker niet. De Consumentenbond zegt het niet expliciet, maar geeft eigenlijk aan dat die minitoppertjes (afgekeken van de toppers voor de grotemensenbedden?) eigenlijk onzin zijn.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten