Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Veel woonwinkels niet toekomstbestendig

Veel woonwinkels zijn niet goed voorbereid op de toekomst, zo blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Q&A. Grote uitzondering is Ikea dat juist tot de top 10 van toekomstbestendige retailers wordt gerekend.
 

Carpetright bevindt zich volgens het onderzoek van Q&A in zone 5, de 'gevarenzone'.

Jaarlijks doet Q&A onderzoek naar de toekomstbestendigheid van retailers waarbij drie factoren bepalend zijn: hoe onderscheidend is de winkel, in welke mate weet de winkel publiek te trekken (online en offline) en heeft de winkel een goed online profiel. Ruim 5.100 Nederlandse consumenten beoordeelden op deze elementen 204 retailers en daaruit blijken diverse woonformules, c.q. retailketens in de woonbranche niet goed te scoren.

Top 10
Q&A maakt een onderverdeling in een zestal zones waarbij 1 staat voor goed en 6 staat voor slecht. Winkels in de hoogste zone zijn Kruidvat, Rituals, Ikea, Albert Heijn, ANWB, Hunkemöller, Coolblue, Kamera Express, Welkoop en Media Markt. Deze winkels zijn, althans volgens het onderzoek, zeker toekomstbestendig.

Slechte scores woonwinkels
In zone 2 zitten onder meer De Bijenkorf, Hornbach en de Hema en geen enkele woonwinkelformule. In zone 3 bevinden zich onder meer de bouwmarkten Gamma, Karwei en Praxis en als enige woonwinkel Rivièra Maison.
Zone 4 en 5 zou je kunnen zien als het grote midden waarin de meeste winkels verkeren en hier zien wij ook de meeste woonwinkels verschijnen. In zone 4 zitten onder meer Kwantum, Leen Bakker en Swiss Sense. Zone 5 is wat 'voller' met onder meer Casa, Loods5, Hubo, Profijt Meubel, Pronto Wonen, Trendhopper en Woonexpress.
In zone 6, dat je zou kunnen betitelen als de gevarenzone, is plaats voor onder meer Carpet Right en de Keuken Kampioen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten