Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Veldeman stijgt tot grote hoogte

Bedden- en matrassenfabrikant Veldeman maakte een filmpje rond de boxspring Finesse en gebruikt daarvoor beelden uit de ruimtevaart. Tegelijkertijd schiet de totale verkoop omhoog.  Wat is het verband?
De introductie was tijdens de Meubelbeurs Brussel in november 2016 en het bijbehorende filmpje was net af. Het gaat om de boxspring Finesse van Veldeman Bedding. Het filmpje staat inmiddels al een tijdje op You Tube, in zowel een korte als lange versie. De lange, originele versie, is verreweg de mooiste en begint met het thema van de film 2001: Space Odessey, gepikt van de klassieke componist Richard Strauss.

Ruimteschip
Je ziet een groot ruimteschip op je afkomen en dat blijkt een bed te zijn. Dan, na 29 seconden, verschijnt er in het duistere heelal een ander ruimteschip met een fel licht. Het blijkt de afstandsbediening van het bed te zijn dat langzaam landt in een houder aan de zijkant van het bed.
Dan zwenkt de camera over en onder het bed, stijgt het bed langzaam op en staat het ineens op een kale vlakte met rotsen. De muziek is weg, de omgeving lijkt kil en het wordt de opmaat naar deel 2 van het filmpje.

Klassieke wals
Na 2.08 minuten zet een klassieke wals in; An der schönen, blauen Donau, ook  van Richard Strauss. Een herkenbaar geluid en het bed wordt getoond in een ‘aardse’ ruimte, ook heel herkenbaar. Het wordt van alle kanten belicht en de producteigenschappen komen in beeld.

Gehijg
Na 3.23 minuten horen we ineens een soort gehijg, wat is dat? Een astronaut staat naast het bed en bekijkt het van alle kanten. Hij (zij?) ziet dat het goed is.
Einde film want Fin verschijnt in beeld. En Fin wordt natuurlijk Finesse.

Stijgende verkoop
Het is een filmpje zoals zelden een bed wordt getoond en de verkoop van de Veldeman bedden en matrassen gaat zeer goed, zegt verkoopmanager Peter van Rompuy. ‘Op alle markten groeien we, vooral in Duitsland.’
En dat allemaal door dat filmpje?
‘Nee hoor, de juiste producten hebben, geen dingen beloven die je niet kunt waarmaken en gewoon je afspraken nakomen.’
Ligt dat zo simpel?
‘Ja, meestal wel.’
Dus geen rocket science. Maar wel een leuk filmpje.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten