Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Velux weet raad

Douchen? Oké, maar met mate.  De was te drogen hangen? Niet doen. Koken? Oei, da's heel slecht. Stoomstrijkijzeren? Sla maar een keer over. Een kaarsje opsteken? Gezellig, maar ongezond. Het zijn niet mijn antwoorden, maar van Velux, de dakramenspecialist.

Velux lanceerde vorige week The Indoor Generation, een reclamespot verpakt als voorlichtingsfilmpje waarin geen enkele keer de naam van de fabrikant wordt genoemd of een directe verwijzing wordt gemaakt naar haar producten. Maar wel een waarschuwing tegen overmatige woningisolatie, het gebruik van kunstlicht en de neiging om vooral binnen te blijven.
Dom-dom-dom.

Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld genomen 90% van de tijd binnen doorbrengen; thuis, op school, op kantoor, in de auto of waar dan ook. Kinderen spelen steeds minder buiten en kinderkamers blijken vaak de meest vervuilde kamers in huis te zijn. Het gevolg? Een Indoor Generation die bedreigd wordt en daarom vertelt een meisje van basisschoolleeftijd in 160 seconden wat hierboven wordt beschreven.

Het is een mooi gemaakt en inhoudelijk duidelijk filmpje dat binnen een week 600.000 keer is gedeeld en 44,2 miljoen keer is bekeken, laat Velux trots weten. Het filmpje is onderdeel van een internationale campagne die wijst op de negatieve gezondheidseffecten van binnenlucht. Op social media wordt er op ingespeeld.
Zo laat ene  Arjan weten twee Velux dakramen te hebben, 'maar wat ik jammer vind dat ook al staan ze maar een beetje open het toch direct inregent.. om die reden heb ik ze vaak dicht wat dus erg ongezond is.....voor velux misschien een uitdaging om mij een dakraam te sponseren wat lekker open kan blijven als het regent...'

Je kunt in zo'n geval natuurlijk het raam dichtdoen en naar buiten gaan, maar daar word je nat van. En thuisgekomen je kleren laten drogen, is niet goed voor het binnenklimaat. Als het sneeuwt, krijg je het koud en doe je thuis de verwarming wat hoger waardoor het stof gaat dwarrelen, ook niet goed. Of het is buiten juist lekker warm, maar daarvan ga je zweten en dan wil je thuis gaan douchen. Mag niet van Velux. Of je loopt in het voorjaar te genieten van de vogels, maar je bent allergisch voor die rotpollen in de lucht.

Daarvoor is er pollengaas, maar dat heeft als nadeel dat het minder frisse lucht doorlaat. Bovendien heeft Velux dat niet in het assortiment. Iets voor 2019?

Samengevat: de luchtkwaliteit binnenshuis is naatje en buitenshuis loeren andere gevaren. Het beste kun je gewoon onder de dekens kruipen en gaan slapen. Velux heeft daarbij als tip: 'Zorg voor een goede nachtrust met Velux verduisterende raamdecoratie.' Momenteel voordelig vanwege een cashback actie.

Bijkomend voordeel: als je slaapt, hoef je niet te piekeren over je binnenklimaat.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten