Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Verenigde retailers sturen open brief aan Mark Rutte: wij willen winkels open per 3 maart

Een aantal retailorganisaties in de woonbranche pleit in een open brief aan minister-president Mark Rutte voor openstelling van de winkels per 3 maart. Volgens de schrijvers is dat goed mogelijk met inachtneming van eerder opgestelde protocollen.
 

 

De brief is een initiatief van de inkoopgroepen IMG en VME en wordt ondersteund door de inkoopgroepen DMG, Euretco Wonen, GARANT Nederland, Interring en de retailers Eijerkamp en Goossens. Zij stellen te spreken 'namens alle aangesloten woon-, keuken- en badkamerwinkels in de woonbranche' en doen een 'dringend beroep' aan Mark Rutte om per 3 maart de winkels (9.000 stuks) weer te mogen openen. Als dit niet mogelijk is vragen zij per die datum toestemming om op afspraak consumenten te mogen ontvangen, te adviseren en te laten kopen.

Verantwoord winkelen
In de brief worden argumenten aangedragen waarom consumenten veilig zouden kunnen worden ontvangen, waarom het voor consumenten prettig/noodzakelijk is dat zij een woonwinkel kunnen bezoeken en waarom het bedrijfseconomisch zinvol is voor de retailers om hun deuren te kunnen openen. In de brief wordt verwezen naar het door brancheorganisatie INretail ontwikkelde protocol 'verantwoord winkelen' dat in 2020 maandenlang als leidraad heeft gefungeerd voor winkelbezoek totdat medio december een lockdown werd afgekondigd en alle 'niet-essentiƫle' winkels moesten sluiten. In de brief wordt impliciet en expliciet gesteld dat woonwinkels ook tot deze categorie behoren.

De tijd dringt
De briefschrijvers stellen dat door de lockdown er nauwelijks nog orders worden geschreven en dat door verlenging van de lockdown de kans op faillissementen toeneemt en dat 'kerngezonde bedrijven' zich zorgen maken over hun voortbestaan door het uitblijven van perspectief. Tegelijkertijd blijven de kosten doorlopen en zijn steunmaatregelen van de overheid veelal onvoldoende. Mocht het niet mogelijk zijn om per 3 maart te kunnen openen dan willen de retailers in ieder geval op afspraak hun werk willen kunnen doen. De brief aan Rutte eindigt heel direct: We nodigen u graag uit om in de praktijk te ervaren dat er geen reden is om de opening onder de genoemde voorwaarden niet toe te staan. Mochten er verder nog vragen zijn dan horen wij dit graag.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten