Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Verlichting in vinyl vloer Tarkett

Met ledverlichting in de vinyl vloer maakt Tarkett het mogelijk om ter plekke tekens aan te geven in de vloer of boodschappen te verzenden. De berichten kunnen à la minute worden aangepast.

De verlichte vloer is voorzien van een lichtdoorlatende laag waaronder ledverlichting zit. Daardoor is de voorgeprogrammeerde boodschap (een tekst of een afbeelding) van bovenaf zichtbaar. De verlichting kan een vast teken geven (bijvoorbeeld een pijl voor de route), maar ook worden aangepast aan de situatie. Dat kan via een muisklik of wat swipen en tikken op een smartphone. De technologie is ontwikkeld door Philips Lighting en Tarkett en is bedoeld voor gebruik in winkels en de hospitaliy sector.

Verlichte aanbiedingen
De lichtgevende vinylvloer is een vervolg op eerder door Philips en Desso (onderdeel van Tarkett) geïntroduceerde verlichting in tapijt. Ook hierbij is de toepassing met name gericht op gebruik in zakelijke toepassingen. Bij brand (en daarmee gepaard gaande rookontwikkeling) kan bijvoorbeeld in de vloer een vluchtroute worden aangegeven. In winkels kunnen dat boodschappen zijn die via de vloerverlichting wijzen op aanbiedingen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten