Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Verlichting met akoestische functie

Een lamp die door zijn uitvoering het geluid dempt heeft een dubbele functie. Vooral in kantoren of in de horeca kan akoestische verlichting een uitkomst zijn.

Huiselijk geluid vanwege een harde vloer kun je dempen door een vloerkleed op de grond te leggen. In een  kantoorruimte of een restaurant gaat dat moeilijker en wordt geluidsoverlast bestreden met bijvoorbeeld wandpanelen en roomdividers die het geluid absorberen. Een andere mogelijkheid is verlichting die zodanig is gemaakt dat het eenzelfde functie vervult. De Spaanse firma Estiluz doet dat met de Revolta, een lamp die bestaat uit een rond metalen frame waartussen akoestisch schuim is geklemd dat is bekleed met geluidsabsorberende stof. Er onder hangt in een kunststof behuizing ledverlichting.



Ruimtescheider
De Revolta is beschikbaar in een tweetal maten en diverse kleuren. Er is ook een 'kale' versie beschikbaar en ieder model kan worden uitgerust met een of twee 'peertjes'. Een serie Revolta's op rij kan dienst doen als afscheiding in een ruimte.



Hoge hoed
Het Belgische Buzzispace ontwerpt healthy en happy werkplekken met meubelen en verlichting. Geluidsabsorptie is daarbij een terugkerend element en tijdens de in maart gehouden beurs Light + Building  introduceerde het bedrijf diverse lampen met akoestische werking. Een daarvan is Buzzihat, een lamp die lijkt op een hoge hoed. Deze bestaat uit akoestisch materiaal dat het geluid absorbeert. De hoed is verkrijgbaar is diverse maten (S, M, L en XL) en de kleuren van de hoed en de ring kunnen worden aangepast in grootte en kleur.



Geplisseerde kap
Een andere akoestische lamp van Backspace is BuzziPleat LED, een lamp met smockwerk en een geplisseerde kap die daardoor geluidsreducerend werkt. Esthetiek en (dubbele) functionaliteit gaan in dit ontwerp samen.

Meer informatie: www.estiluz.com en www.buzzi.space

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten