Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Verlichtingsbeurs Light + Building van start

Gisteren opende in Frankfurt Light + Building, de grootste verlichtingsbeurs ter wereld. Op de beurs veel aandacht voor ledverlichting en vooral voor energiebesparing.

Hoewel buiten de zon scheen, was het toch vooral kunstlicht dat mensen naar de Frankfurter Messe trok waar gisteren de Light + Building van start ging. De beurs wordt eens per twee jaar gehouden en tegelijkertijd is er een enorme dynamiek op het gebied van lichtvoorziening waardoor de belangstelling voor de beurs groot is, zowel bij exposanten als bezoekers. De ontwikkelingen bij ledverlichting gaan snel waardoor iedereen hierop probeert in te haken. Inmiddels verschuift de nog relatief jonge ledverlichting naar OLED, wat nog meer mogelijkheden biedt, zowel wat betreft vormgeving als lichtopbrengst.

Energie-efficiency
Naast licht, gekoppeld aan een product, is de manier waarop dit tot stand komt en verspreid wordt een belangrijk thema van de beurs. Direct daarmee in verband staat energiebesparing en dat gaat verder dan energiezuinige ledlampjes. Zo kan door gebouwautomatisering bijvoorbeeld in kantoren veel energie worden bespaard en kan overschot aan energie (denk aan zonnecollectoren) worden verspreid door het aan elkaar knopen van gebouwen. Om dit soort ontwikkelingen te vertalen naar huiselijk niveau staat er op de beurs een E-Haus wat ingericht is met een systeem voor ‘intelligent energiemanagement’.

Biologische klok
Andere thema’s die op de beurs zijn terug te vinden zijn de relatie tussen licht en gezondheid en de relatie tussen licht en prestatie. De beursorganisatie vertaalt dat in het grotere thema Mens & Licht. Dat daar een relatie tussen ligt werd duidelijk omdat juist dit weekend de zomertijd inging en dat was toch voor veel mensen weer even wennen omdat de biologische klok werd verstoord.

Meer informatie: www.light-building.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten