Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Verlichtingsgroothandel Van de Heg overgenomen

Van de Heg, producent en leverancier van verlichting, is door een drietal ondernemers via een management buy-in overgenomen. De overname van het bedrijf uit Barneveld heeft geen gevolgen voor de klanten, zo stelt de nieuwe directie.

Verkoopdirecteur Ruud Alblas (l) en algmeen directeur Roel Semmelink. 

Van de Heg is overgenomen door de ondernemers Ton Rosendaal, Ruud Alblas en Roel Semmelink. De laatste zal optreden als algemeen directeur, Alblas is de nieuwe verkoopdirecteur en zal zich name bezig houden met de expansie in Duitsland, waar hij woonachtig is. Rosendaal zal meer op de achtergrond blijven. Het bedrijf blijft gevestigd in Barneveld.

Nieuwe ontwikkelingen
De nieuwe directeur Semmelink noemt de merknaam Vandeheg een begrip in verlichtingsland en dat biedt volgens hem een goede uitgangsbasis voor verdere ontwikkeling. ‘Het was onze wens een onderneming met een sterke merknaam in consumentenproducten over te nemen en deze verder uit te bouwen met onder andere nieuwe product- en ICT gerelateerde marketing technologieën,’ aldus Semmelink. Naast de belevering van verlichting aan de retail willen de nieuwe eigenaren hun kennis op het gebied van sensortechnologie inbrengen, denk daarbij aan zoiets als het concept Hue van Philips. ‘Het is ons doel om hierbij autonoom of door middel van overnames of andere vormen van samenwerking verder te groeien’, aldus Semmelink.

50-jarig bestaan
Het bedrijf viert dit jaar het 50-jarig bestaan. Verlichtingsindustrie G. Vandeheg werd in 1965 opgericht door Geurt van de Heg, tot voor kort directeur-eigenaar. Hij bouwde het bedrijf uit tot een internationale leverancier van verlichting waar momenteel zo’n 15 mensen werken. Tot vorig jaar Van de Heg ook een drietal winkels onder de naam Flevolicht en Wonen, maar deze gingen in 2014 failliet.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten