Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vestiging Ikea in Leiderdorp afgeblazen

Er komt geen Ikea in Leiderdorp, ondanks een lange voorbereiding. Het Zweedse warenhuis stapt af van de grote blokkendozen in de periferie en verlegt de focus naar kleinere vestigingen in binnensteden.



De plannen voor een vestiging in Leiderdorp bestaan al zo'n 10 jaar en eind december werd Ikea eindelijk officieel eigenaar van de grond waarop gebouwd zou gaan worden. Toch wordt daarvan afgezien. De stop op de plannenmakerij komt ook voor Ikea Nederland als een verrassing en heeft te maken met een wereldwijde koersverandering van het Zweedse warenhuis. Ikea investeert namelijk steeds minder in de grote blokkendozen in de periferie van grote steden en kijkt steeds sterker naar mogelijke vestigingen in binnensteden. Ook de online activiteiten  worden versterkt.

Teleurstelling
‘Het is een grote verandering van richting voor ons’, zegt Egbert Dijkstra van Ikea Nederland. ‘Want we waren druk bezig met plannen voor onder meer de locatie Leiderdorp. Het is voor onze mensen die hier hard aan gewerkt hebben een teleurstelling.’ Hij zegt dat Ikea zelf ook de gang van zaken betreurt omdat de plannen al vergevorderd waren. Het terrein langs de A4 in Leiderdorp waar de nieuwe vestiging van Ikea zou komen, blijft voorlopig braak liggen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten