Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vinylvloer zonder vinyl

De Duitse vloerenfabrikant Meister maakt reclame voor een vinylvloer zonder vinyl. Hoe kan dat? Wat is dat?De spraakverwarring rond vinylvloeren is al behoorlijk groot want vinyl en pvc wordt gebruikt om hetzelfde product aan te duiden. De Duitse vloerenfabrikant Meister maakt het nog ingewikkelder want het bedrijf gebruikt ook het woord designvloer. In Duitsland wordt dit begrip vrij algemeen gebruikt om vloerbedekking aan te duiden die is gemaakt van pvc. Maar pvc 'doet' het niet zo lekker in Duitsland dus daarom wordt hiervoor het woord vinyl gebruikt.

Reputatie vinyl
'In Duitsland heeft vinyl een goede reputatie', verklaart Jethro Verhauwert, marketing manager bij Meister. Toch geeft Meister op de site aan dat vinyl eigenlijk niet zo'n gezond product is. 'Meister-designvloer is het gezonde alternatief voor vinyl want in goede designvloeren zitten geen pvc en geen schadelijke weekmakers', staat er letterlijk.

Blauwe Engel
De vraag is nu hoe dit te interpreteren want vinyl is gewoon pvc. Dat ligt volgens Verhauwert genuanceerder want het vinyl van Meister is volgens hem gemaakt op basis van 'organisch polyurethaan'. Daarnaast is de traditionele weekmaker in het vinyl niet gemaakt van ftalaten (gebaseerd op aardolie), maar gemaakt van rhinusolie, koolzaad en kalk. Vandaar dat de fabrikant op de site vermeld: 'Daarom hebben alle Meister-designvloeren het eco-keurmerk Blauwe Engel!' De Blauwe Engel is een in Duitsland gevoerd label voor ecologische producten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten