Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Virtueel meubels plaatsen met app Ikea

Met de app Place van Ikea kun je meubels van de Zweedse retailer virtueel in je huis plaatsen. De app toont de meubels in 3D en direct op de juiste schaalgrootte.Past ie of past ie niet? En hoe ziet het er dan uit? Met de Ikea app is het antwoord snel gegeven of die bank, dat bed of die stoel past. Scan de vloer in de ruimte waarin je een meubel wilt plaatsen, zoek en kies een product uit de virtuele catalogus en plaats het in de ruimte. Je ziet direct ‘of het kan’ want de app schaalt het gekozen product automatisch op basis van de kamerafmetingen. Daarnaast is het beeld in 3D waardoor je direct een waarheidsgetrouw beeld krijgt.

Direct overzicht
Het is geen app om een volledige ruimte in te richten, maar een snelle manier om er achter te komen of een bank, stoel of kast te plaatsen is in de gewenste ruimte. Ook kun je zien of het product past bij de stijl en de andere producten in het interieur. Tot nu toe zitten er 2.000 producten in de app.

Augmented reality
Volgens Ikea is de app een belangrijke mijlpaal in de digitale transformatie van het warenhuis en zal het de manier waarop meubels in de toekomst worden gekocht veranderen. De app is gebouwd in samenwerking met Apple waardoor de augmented reality mogelijk wordt. Deze technologie is een toevoeging aan iOS 11, het nieuwe besturingssysteem van Apple, dat  medio september beschikbaar wordt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten