Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vitra neemt Artek over

Designmeubelmerk Vitra heeft het Finse designmerk Artek overgenomen. Met de overname wil Vitra Artek ‘naar een hoger niveau tillen’.

Artek zal als apart merk blijven bestaan en de samenwerking tussen de twee bedrijven heeft in eerste instantie betrekking op productie, distributie en logistiek. Mirkku Kullberg, CEO van Artek, is tevreden met de overname. ‘De internationale dimensie van Artek moest nieuw leven worden ingeblazen. Dit is de arena waarin we actief willen zijn en allianties of eigendomsregelingen zijn een manier om de toekomst vorm te geven.’ Kullberg hoopt dat Vitra Artek naar een hoger niveau zal tillen.

Oprichter Alvar Aalto
Artek werd in 1935 opgericht in Finland door onder meer architect Alvar Aalto. Zijn licht- en meubelontwerpen vormen het kernassortiment van Artek. Daarnaast verwierf het designmerk onder meer de rechten van de meubelcollectie van ontwerper Ilmari Tapiovaara. Artek heeft een stevige positie in de Finse consumenten- en contractmarkt en levert wereldwijd. De designklassiekers van Vitra maakten jarenlang een belangrijk deel uit van de Artek-collectie voor de Finse markt.

Comeback Scandinavisch design
Rolf Fehlbaum, voorzitter van de raad van bestuur van Vitra, laat weten dat Vitra al tijd al fan was van het Finse merk. Vitra wil de rol van Artek als ‘commercieel-culturele voortrekker’ blijven vervullen. Volgens Fehlbaum is het Scandinavische design aan een comeback bezig en is er veel belangstelling voor het werk van oprichter Alvar Aalto. Andere merken die Artek eerder overnam, maar weinig bekendheid kregen, zullen door Vitra steviger in de markt worden gezet.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten