Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vivianne Miedema promoot circulaire matras M Line

Matrassenleverancier M Line gebruikt voetbalster Vivianne Miedema in een campagne om de Green Motion Circular matras onder de aandacht te brengen. De matras is grotendeels opgebouwd uit polyester materialen die volledig herbruikbaar zijn.
 

 

M Line gebruikt voor de marketing al jaren topsporters en voor de promotie van de circulaire Green Motion matras wordt voetbalinternational Vivianne Miedema ingezet. De matras heeft een bodem van vilt met daar bovenop een pakket pocketveren en drie elastische '3 D' lagen van polyester. Ook de hoes en rits zijn van polyester. Zowel het vilt, staal van de veren als het polyester is volledig herbruikbaar en M Line presenteert de matras dan ook als circulair, vandaar de toevoeging 'green'.

Modulair
Naast de Green Motion Circular is er de Green Motion Medium (twee lagen polyester en een medium harde toplaag) en de Green Motion Firm met een wat hardere toplaag. Deze matrassen worden op de markt gebracht als Green Motion Modular.

Lokale productie
Volgens M Line is 'een groene matras ook een lokale matras' en vindt de productie en de recycling 'zo lokaal mogelijk' plaats. Op de site geeft M Line met naam en toenaam aan welk bedrijf wat levert om de matras te produceren. Dat varieert van pocketveen en tijk tot zelfs het waslabel, maar opvallend genoeg ontbreekt de naam van de producent van het polyester breisel, het meest essentiƫle onderdeel van de matras.

Opstaan voor 'een groene morgen'
De Green Motion matras werd al begin 2019 gelanceerd, maar was toen anders van opbouw. Zo werd er onder meer talalay latex gebruikt, wel van natuurlijke oorsprong, maar niet volledig circulair. Volgens Pieter-Bas Stehmann, algemeen directeur van M Line, is de lancering van de Green Motion matras 'een belangrijke stap richting een volledig circulaire economie.'
En Vivianne Miedema? Zij 'staat op voor een groene morgen', aldus een begeleidend tv spotje.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten