Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vloer als middel voor social distancing op kantoor

Tapijttegelfabrikant Interface denkt dat de vloer een belangrijk hulpmiddel gaat worden om mensen te helpen bij social distancing op kantoor. Tapijttegels blijken daarvoor zeer geschikt.
 


Langzamerhand komt het normale leven weer wat op gang en dat betekent dat veel mensen weer naar kantoor gaan. Maar de anderhalvemeter maatregel blijft van kracht om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan en het betekent dat er op kantoren meer ruimte per werknemer nodig zal zijn en waarschijnlijk zal die tijdelijke maatregel nog lang gaan duren. Interface heeft als fabrikant van modulaire vloeren talloze oplossingen bedacht om die benodigde ruimte via de vloer te visualiseren. Daarbij gaat het enerzijds om veiligheid (dus afstand) en anderzijds om interactie want, zo stelt Interface, mensen blijven sociale wezens.
 


Tegels als meetinstrument
Door de modulariteit van de vloeren – tegels kun je makkelijk leggen en weghalen – zijn er talloze mogelijkheden om bijvoorbeeld looproutes aan te geven. Grote of kleine pijlen en het gebruik van verschillende kleuren en materialen behoren tot de mogelijkheden. Ook het afbakenen van werkplekken, vergaderruimtes of andere ruimtelijke eenheden is prima te verwezenlijken door gebruik te maken van tapijttegels. Omdat deze vaste afmetingen hebben kunnen ze fungeren als meetinstrument.
 


Talloze variaties
Met vierkanten en 'planken' en met harde en zachte materialen kun je eindeloos variëren om begrenzingen, zones en routes aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan gangen, liften, ontvangstbalies, specifieke kantoorruimtes en – dankzij corona – werkplekken.
De tegels zijn in talloze kleuren leverbaar en in vier standaard pijlinlays. Deze laatste kunnen geïntegreerd worden in de bestaande modulaire vloeren. Ook maatwerk 'bewegwijzering' is mogelijk.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten