Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vloer van bamboe op treinstation

Bamboespecialist Moso installeerde op het Garde du Nord in Parijs een bamboevloer voor zeer intensief gebruik. Het station verwerkt bijna 200 miljoen passagiers per jaar.

Moso gebruikte voor het treinstation in Parijs Bamboo UltraDensity, parket dat geschikt is voor open ruimtes met hoge vochtigheids- en temperatuurschommelingen. Het te leggen product moest voldoen aan een hele serie eisen zoals een bepaalde brandwerendheid, slipvastheid, belastbaarheid en waterbestendigheid. Het gebruikte bamboe is keihard, volgens Moso harder en stabieler dan welke houtsoort dan ook. Daarnaast is het een natuurlijk materiaal (biobased) dat aangroeit en waarvoor geen bomen hoeven te worden gekapt zoals bij hardhout het geval is.

Hoge stabiliteit
Bamboo UltraDensity wordt gemaakt van gecomprimeerde bamboestrips en heeft een ultrahoge dichtheid. Hierdoor heeft het een zeer hoge dimensionale stabiliteit en kan er meer dan 1.500 m² vloer worden geïnstalleerd zonder dilatatievoeg. Het is één van de weinige natuurlijke producten die op plaatsen kan worden geïnstalleerd waar een semi-buitenklimaat heerst.

Vloer in visgraatpatroon
Naast de plaatsing van de vloer op het Parijse treinstation installeerde Moso als eerder een dergelijke vloer op het station Saint-Jean in Bordeaux. Daar werd een op maat gemaakte Bamboo UltraDensity vloerplank geïnstalleerd met visgraatpatroon. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten