Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vloer van bio-vinyl op komst

Onder de naam Biovyn is een 'bio-pvc' ontwikkeld waarbij de grondstof een plantaardige oorsprong heeft. Vloerenfabrikant Tarkett introduceert in 2020 een pvc vloer met dit materiaal.

Chemiebedrijf Inovyn produceert vinyl voor vele toepassingen en ontwikkelde een 'biovariant' waarbij het ethyleen, de grondstof voor pvc, niet afkomstig is van aardolie maar van biomassa. Daardoor weet de fabrikant naar eigen zeggen 90% uitstoot van broeikasgas te besparen ten opzichte van de traditioneel geproduceerde pvc. Volgens Filipe Constant, directeur van Inovyn, heeft de nieuwe pvc-variant dezelfde kwaliteit en eigenschappen als de op olie gebaseerde pvc, maar is het een stap naar een circulaire, CO2 neutrale productie van pvc.

Toepassing in pvc vloer
Volgens Constant is Biovyn geschikt voor velerlei toepassingen. De eerste daarvan zal zijn in pvc vloeren, mede omdat vloerenfabrikant Tarkett al in een vroeg stadium betrokken was bij de ontwikkling van de bio-kunststof. Naar verwachting zal Tarkett in 2020 met de duurzame pvc variant op de markt komen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten